Marcel Boudesteyn is de nieuwe algemeen directeur van PEC Zwolle.
Marcel Boudesteyn is de nieuwe algemeen directeur van PEC Zwolle. Eigen foto Boudesteyn

Boudesteyn is de nieuwe baas van PEC Zwolle

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

PEC ZWOLLE 

Marcel Boudesteyn wordt de nieuwe algemeen directeur van PEC Zwolle en blijft ook trainer van Be Quick ‘28. De voormalig middenvelder speelde tussen 1996 en 2003 bijna honderd duels voor FC Zwolle en verkocht onlangs zijn eigen bedrijf waardoor hij de handen vrij heeft voor deze klus.

De club heeft daarmee eindelijk een opvolger gevonden voor Adriaan Visser, die op 1 oktober officieel afscheid nam na 12,5 jaren. Om verschillende redenen vielen Jacco Eltingh, Mohammed Hamdi en Tjerk Smeets af als kandidaten. In Boudesteyn vond de huidige hekkensluiter van de eredivisie een man met een (Zwols) voetbalverleden en iemand met een netwerk in de regio. 

Boudesteyn was eigenaar van een financieel adviesbureau, Boudesteyn Hypotheken en Verzekeringen in Genemuiden. Door de verkoop van zijn bedrijf is hij per 1 november fulltime beschikbaar.

Voordat hij in Zwolle neerstreek, voetbalde Boudesteyn voor Excelsior en FC Groningen. Na zijn loopbaan was hij als trainer actief bij Dieze West, d’Olde Veste ‘54, Nunspeet en Be Quick ‘28. Bij de zaterdagtweedeklasser maakt hij dit seizoen af. “Marcel heeft het hoofdbestuur aangegeven dat hij zijn functie bij PEC los ziet van zijn rol als hoofdtrainer bij onze club, wat hij ziet als het uitoefenen van zijn hobby”, staat er op de website van Be Quick ‘28.

“Voetbal is van jongs af aan mijn grootste passie en na tientallen jaren als ondernemer is dit een perfect moment om mijn drive en ambitie in te gaan zetten om verder te bouwen aan de potentie van PEC Zwolle”, aldus Boudesteyn.

“Wij zijn blij met de komst van Marcel en vinden hem de juiste man op de juiste plek”, zegt Han Brouwers, die als lid van de Raad van Commissarissen tijdelijk de honneurs waarnam als algemeen directeur.

Het Mac3Park stadion van PEC Zwolle