Marrit Reinink (voor) en Maud van Breen van ZSR Boreas.
Marrit Reinink (voor) en Maud van Breen van ZSR Boreas. Foto: Noah Venema

Oud-wedstrijdroeiers bezorgen Boreas prestigieuze Najaarsbokaal

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

ROEIEN 

Studentenroeivereniging Boreas heeft de prestigieuze NSRF Najaarsbokaal in de wacht gesleept en gaf daarmee roeiboten van grote verenigingen uit bekende universiteitssteden het nakijken.

Het bestuur van de Zwolse studentenroeivereniging is dan ook maar wat trots op Maud van Breen en Marrit Reinink, die de overwinning in het dames dubbeltwee-klassement van de Najaarsbokaal veilig stelden met een overwinning tijdens de laatste wedstrijd in Delft. De eerste drie races werden geroeid in Almere, Eindhoven en Enschede.

“Voor roeiende studenten is dit zeker een belangrijke prijs”, zegt Demi Hakvoort, bestuurslid van Boreas. Volgens haar werd die Najaarsbokaal één keer eerder door een Zwolse boot gewonnen, vijf jaren geleden.

Van Breen (21) en Reinink (24) zijn oud-wedstrijdroeiers die zich tijdens hun studie in Zwolle vol op het studentenroeien hebben gestort. Zij trainden volgens Hakvoort nog altijd drie tot vijf keer per week. Het winnen van de NSRF Najaarsbokaal is een mooie manier voor het duo om deze periode af te sluiten.

Niet alleen Van Breen en Reinink, maar ook andere ploegen van Boreas waren goed op dreef in deze najaarscompetitie. De herendubbel vier met stuurman kwam net tekort voor de winst en eindigde als tweede in het klassement over vier wedstrijden en daarnaast was er nog een derde plaats voor een Boreas-damesboot. De roeicoach heeft dus goed werk verricht. “We zijn maar een kleine vereniging, maar daardoor is er wel meer persoonlijke aandacht van de coach. We hebben iets van 170 leden. De verenigingen waar wij tegen varen zitten wel rond de duizend leden”, weet Hakvoort. “Die zitten ook in echte universiteitssteden. In Zwolle is het daarom een stuk kleiner.” 

ZSR Boreas, opgericht in 2004, begon ooit als studentenafdeling van de Zwolsche Roei- en Zeilvereniging, en groeide uit tot de grootste studentensportvereniging in Zwolle. De wens voor een eigen locatie kwam in 2016 uit met de opening van het nieuwe botenhuis aan de Katerdijk in het centrum van Zwolle.

Marrit Reinink en Maud van Breen in actie.
Marrit Reinink en Maud van Breen in actie.
Afbeelding
Ouderenzorg IJsselheem met aandacht: Roland over zijn keuze voor ouderengeneeskunde Partnerbijdrages 23 uur geleden
De rechtbank in Zwolle.
Boete voor verkeersongeval met drie slachtoffers in Kampen Algemeen 28 mei, 10:48
Afbeelding
Lokale initiatieven gezocht voor donaties ter waarde van 50.000 euro Algemeen 28 mei, 08:27