Joey Platenkamp (links) aan de bal in de wedstrijd Wijthmen.
Joey Platenkamp (links) aan de bal in de wedstrijd Wijthmen. Foto: Pedro Sluiter

Platenkamp nu één van de routiniers bij VSW; ‘maar ik ben nooit zo’n prater geweest’

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

AMATEURVOETBAL - Zonder een reeks aan geblesseerde spelers is het wel erg jong bij VSW, dat door het gebrek aan ervaring veel wedstrijden nipt verloren ziet gaan dit seizoen. “We hebben nu een heel jong team. Dat is niet erg, maar dat heeft wel tijd nodig”, zegt trainer Manuel Schilder na de 0-1 nederlaag tegen Wijthmen.

In de stadsderby tegen die andere ‘Zwolse dorpsclub’ mist VSW ervaren krachten als Ramon van den Bosch, Rick Dirksen, Maikel Frijlink en William van Oene. Het leidt tot een wedstrijd die het aanzien niet waard is, waarin nauwelijks kansen zijn te noteren en een foutje van VSW wordt afgestraft. De kans die VSW krijgt door balverlies van Wijthmen gaat er niet in. De pass van Luca Platenkamp op oudere broer Joey is niet goed en dat maakt het verschil. “Het was een heel slechte, rommelige wedstrijd. Wij hebben door personele problemen maar één oefenwedstrijd gespeeld. Wijthmen was conditioneel verder”, zag Schilder, die zich geen zorgen maakt ondanks de teleurstellende prestaties dit seizoen. VSW staat één-na-laatste in 4D. “Het plezier en de spirit is wel aanwezig. We hebben het leuk met elkaar, dat is ook belangrijk. Dat goede voetbal gaat wel komen. We hopen dat deze week Ramon, Maikel en William terugkeren. Rick Dirksen en Leon van der Kolk zijn nog langer geblesseerd.”

Bij het gebrek aan al die ervaren krachten is Joey Platenkamp met zijn 24 jaar plots de op één-na-oudste speler van het elftal. Schilder ziet dat de spits zich ook wat meer bemoeit met de rest van de ploeg. “De rol van ervaren speler neemt hij iets meer op zich. Hij praat wel met jongere spelers”, zegt Schilder. “Je geeft wel eens wat mee”, reageert Platenkamp. “Ik ben nooit zo’n prater geweest, maar ik probeer het nu wel iets meer te doen. Je bent toch één van de ervaren spelers.”

Het is twee seizoenen geleden dat zijn twee jaar oudere broer Paco stopte bij VSW en in zijn kielzog ook Jari van Wijnen en Dylan Kramer vertrokken. “Dat zijn jongens die brachten iets meer. We hebben nu een heel jong team, maar de potentie is er wel”, ziet Platenkamp. Ook bij Luca. Toch is hij voorzichtig in het coachen van zijn jongere broer. “Ik coach hem licht. Als ik dat te veel doe, krijgen we ruzie. Hij is best wel eigenwijs. Af en toe geef ik wel wat tips, meer kan ik niet doen”, lacht Joey, die in zijn broer Paco wel een echte leider zag. “Als hij iets zei dan luisterde je wel. Hij kon mij ook wel raken.”

Lees woensdag in de papieren editie van De Swollenaer de Salverda Trofee-rubriek met Joey Platenkamp. 

Afbeelding
Doe mee met de najaarsactie van Groene Loper Zwolle: 'Planten van Waarde' Algemeen 28 mei, 15:08
Afbeelding
Ouderenzorg IJsselheem met aandacht: Roland over zijn keuze voor ouderengeneeskunde Partnerbijdrages 28 mei, 13:36
De rechtbank in Zwolle.
Boete voor verkeersongeval met drie slachtoffers in Kampen Algemeen 28 mei, 10:48