Burgermeester Peter Snijders spreekt de kinderen toe tijdens de rijdersparade. (Foto: Thomas Bakker)
Burgermeester Peter Snijders spreekt de kinderen toe tijdens de rijdersparade. (Foto: Thomas Bakker) Thomas Bakker

Grand Prix van Zwolle op Kartcentrum Zwolle kent alleen maar winnaars

· leestijd 1 minuut Sport

KARTEN

In aanloop naar het nieuwe Formule 1-seizoen, die over twee weken start, heeft afgelopen weekend de Grand Prix van Zwolle op Kartcentrum Zwolle plaatsgevonden.

Tijdens de nagebootste Formule 1-race gingen 80 jonge karttalenten de strijd met elkaar aan tijdens een vrije training, kwalificatie, rijdersparade, sprintrace en hoofdrace. Ervaren en onervaren raceliefhebbers deden mee in een eigen kart of huurkart van Kartcentrum Zwolle. De jonge kartcoureurs werden verdeeld in vier categorieën. In de categorie Rocky F1 eindigde Tom van de Biggelaar uit Sint Oedenrode op de eerste plaats. Voor de categorie Rocky F2 behaalde Mika Dillisse uit Arnhem de meeste punten. Dean Hannink uit Apeldoorn veroverde de nummer één positie in de huurkarts F1-klasse en Daan Croezen uit Apeldoorn mag zich winnaar noemen in de klasse huurkart F2.

Carrière

Na afloop van de rijdersparade kregen de jonge karttalenten een medaille uitgereikt door Burgermeester Peter Snijders. “Voor jonge karttalenten is een race als de Grand Prix van Zwolle een eerste stap naar een carrière als toekomstige Formule 1-coureur.”, aldus Christian Snoek, eigenaar Kartcentrum Zwolle. 

“Naast de opening van het vernieuwde Kartcentrum Zwolle was ook dit weekend een groot succes met de Grand Prix van Zwolle. Het was een puur genot om naar deze inspirerende jonge talenten te kijken. We hebben zowel de onervaren én ervaren kartcoureurs zien genieten. Met de Grand Prix van Zwolle hebben we gelijktijdig de start van het nieuwe Formule 1-seizoen ingeluid, dat zich over twee weken voordoet op Bahrein Internationaal Circuit met Formule 1-held Max Verstappen. Doordat Max Verstappen vorig seizoen wereldkampioen is geworden, is karten populairder dan ooit. Heel veel kinderen dromen ervan om de nieuwe Max Verstappen te worden en tijdens de Grand Prix van Zwolle konden zij zich even hun grote idool wanen.”

Voor meer informatie zie: www.kartcentrumzwolle.nl

Afbeelding
Feyenoord toont belangstelling voor Thomas van den Belt Sport 28 jan, 13:51
Afbeelding
PEC Zwolle voldoet uiteindelijk aan de verwachtingen en zet TOP Oss opzij: 4-1 Sport 27 jan, 23:43
Afbeelding
Introductieavond Stichting Mentorschap Overijssel Gelderland Nieuws Ingezonden 27 jan, 16:23