Jarno van Essen tijdens de wedstrijd tussen WVF en Be Quick '28.
Jarno van Essen tijdens de wedstrijd tussen WVF en Be Quick '28. (Foto: Pedro Sluiter)

Hoe hangt de voetbalvlag erbij in Zwolle?

· leestijd 1 minuut Sport

(Door Erik Riemens)

AMATEURVOETBAL - Het voetbalseizoen 2021/2022 wordt uitgespeeld. Dat betekent gewoon weer kansen op kampioenschappen en promoties, maar ook degradatiezorgen en angsten om af te dalen. Nog ruim een maand en dan zit de reguliere voetbalcompetitie erop. Hoe wappert de vlag bij de Zwolse voetbalclubs? Vandaag deel 1, van de hoofdklasse tot en met de derde klasse.

Bij Berkum was op meer gerekend dan de huidige twaalfde plek in de hoofdklasse met 27 punten uit 23 duels. Typerend was de nederlaag van 4-1 zaterdag tegen ONS Sneek, terwijl thuis de Friezen nog met 6-0 werden opgerold. Bovendien raakte Chris van der Meulen in het duel tegen DETO ernstig geblesseerd. Hij is inmiddels geopereerd. Het restant van die wedstrijd wordt dinsdag 3 mei gespeeld. Berkum heeft nog zeven duels te gaan om niet in acute degradatienood te komen.
In de eerste klasse D is SVI vooral wisselvallig, maar ook vrij van degradatiestress. Van de laatste vijf wedstrijden, speelden de Ittersummers er twee gelijk, werd ook tweemaal verloren en eenmaal was er winst. Dat resulteert in plek negen. Precies het aantal punten voorsprong op de nummers elf en twaalf.

Bibbers

Be Quick’28 heeft het goed voor elkaar. De piepjonge ploeg van de algemeen directeur van PEC Zwolle directeur Marcel Boudesteyn staat keurig én ook redelijk stevig derde in de tweede klasse H met 38 punten uit 19 duels. Er zijn nog zeven duels te gaan, waaronder op 28 mei de thuiswedstrijd tegen koploper Quick’20. In diezelfde klasse heeft WVF de weg naar boven ingeslagen. De ploeg staat inmiddels vijfde, ZAC heeft met 24 punten maar drie punten en een duel minder gespeeld en is negende. Beide teams treffen elkaar zaterdag 21 mei in Westenholte.
HTC heeft in de derde klasse C nog wel de bibbers. Al won het als nummer 12 zaterdag nipt van nummer 13 BAS Biddinghuizen. De Tuinders hebben nog zeven wedstrijden om niet te degraderen in het jubileumjaar. Dan doet klassegenoot Zwolse Boys het toch echt beter. De inhaalrace heeft inmiddels geleid tot een veilige negen plek. Na acht wedstrijden hadden de Boys drie punten, nu na 19 ontmoetingen 22. Op 14 mei is het Zwolse Boys-HTC.

Afbeelding
Toeristenbelasting in Zwolle met 25 procent gestegen Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Verschillende verkeersmaatregelen op zaterdag 2 maart vanwege Ster van Zwolle en betoging Algemeen 20 uur geleden
Floris Meijers
Minioren SWOL 1894 excelleren op NK Sport Ingezonden 21 uur geleden
Afbeelding
Raad van State: 'Tijdelijk afzien van handhaving PAS-melders mag, mits goed gemotiveerd' Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Zangers gezocht voor Die Fledermaus.nu Algemeen 22 uur geleden
Chris Kruitbosch.
Kruitbosch wil met micromobiliteit steden duurzamer maken Partnerbijdrages 22 uur geleden