Een komen en gaan bij een eerdere editie van de Hanze Trophy.
Een komen en gaan bij een eerdere editie van de Hanze Trophy. Eigen foto

Hanze Trophy: internationaal voetbaltoernooi in Zwolle-Zuid

Sport

VOETBAL - In het paasweekend van 16 en 17 april bruist het van de activiteiten op de sportpark De Siggels in Zwolle-Zuid. Voetbalverenigingen SVI en ZAC organiseren samen de achttiende editie van de Hanze Trophy. Meer dan 60 teams uit 5 Europese landen doen mee aan dit grote internationale jeugdtoernooi. Een fantastisch evenement voor beide clubs en voor Zwolle.

Het is de derde keer dat SVI en ZAC het toernooi samen organiseren. Door gebruik te maken van 2 sportterreinen kon het toernooi in 2018 en 2019 uitgroeien tot een van de grootste internationale voetbaltoernooien in Oost Nederland. In 2020 en 2021 werd het toernooi vanwege de coronapandemie geannuleerd. Het aantal aanmeldingen ligt nu dan ook nog niet op het niveau van 3 jaar geleden. Daarom wordt dit gezamenlijke toernooi dit jaar op één locatie georganiseerd: Sportpark De Siggels. De deelnemende teams komen uit Frankrijk, België, Duitsland, Denemarken en Nederland. Vanuit Nederland doen VVOG Harderwijk en de drie Zwolse verenigingen WVF, ZAC en SVI mee met één of meerdere teams.

Operatie Hanze Trophy
De voorbereidingen zijn in volle gang. De clubs zijn volop bezig met de planning en het werven van honderden vrijwilligers. Voor de bijna 200 wedstrijden zijn vele scheidsrechters nodig. Veldcommissarissen leiden alles op het veld in goede banen terwijl de parkeerwachten dit buiten het terrein doen. De kantinemedewerkers voorzien de vele binnen- en buitenlandse gasten van eten en drinken. Al met al een hele operatie.

Feest voor Zwolle
Bij de Hanze Trophy staan sfeer en gezelligheid voorop. Het evenement is niet alleen een feest voor vrijwilligers en voetballers. Ook inwoners van Zwolle zijn van harte welkom. De toegang is gratis. De wedstrijden beginnen op beide dagen om 8.30 uur. Wethouder René de Heer opent het toernooi officieel op zaterdag 16 april om 13.00 uur.

Afbeelding
Verschillende verkeersmaatregelen op zaterdag 2 maart vanwege Ster van Zwolle en betoging Algemeen 11 uur geleden
Floris Meijers
Minioren SWOL 1894 excelleren op NK Sport Ingezonden 12 uur geleden
Afbeelding
Gewaagd project in voormalig provinciehuis verdient de Pluim Algemeen 12 uur geleden