De Zwolse Phileine Dijkstra in actie (links). Zij werd in haar leeftijdsklasse derde.
De Zwolse Phileine Dijkstra in actie (links). Zij werd in haar leeftijdsklasse derde. Foto: Hans Smit

“Open Peppercup zonder publiek is ondenkbaar”

· leestijd 1 minuut Sport

(Door Harry Bouwhuis)

KARATE - Het verschil is enorm. Eind november 2021 werd het NK Karate in het Theater van de Sport nog afgewerkt voor compleet lege tribunes. Bijna een half jaar later zit het ‘bommetje vol’ tijdens de vierde editie van The Open Peppercup. 

Organisator Jeffrey Littel geniet van de ambiance. “Dat is nou exact de reden waarom we dit evenement eind maart hebben uitgesteld. The Open Peppercup zonder publiek is ondenkbaar, ook voor al die sponsors.”
Waar andere sportevenementen nog de gevolgen van corona ondervinden door verminderde aanmeldingen is bij het Zwolse karatefeest juist het tegenovergestelde het geval. Littel is blij met de 320 karateka’s, die zich hadden aangemeld voor het karate-event zondag in Landstede Sportcentrum.

“Wat mij het meest verrast heeft zijn de aanmeldingen vanuit het buitenland. Maar liefst 75 deelnemers uit Duitsland maar ook karateka’s uit Schotland en Engeland. Vooral de sterk stijgende belangstelling vanuit Duitsland geeft aan dat we er goed opstaan in het buitenland. Dat zegt genoeg.”
“Er waren ook drie deelnemers uit Oekraïne. Als gebaar hebben we voor die deelnemers afgezien van het betalen van inschrijfgeld. Daar bleef het bij. De sport staat centraal.”

Oogblessure

Littel (52) was ooit een karatetalent en werd met ploeggenoot Ali Arslan zelfs geselecteerd voor een EK in Glasgow. Deelname ging op het laatste moment niet door. ”Die teleurstelling was zo groot dat ik abrupt gestopt ben. Later heb ik de draad weer opgepakt maar toen gooide een zware oogblessure roet in het eten. Maar de karatesport blijft altijd mijn passie. Ook mijn twee kinderen beleven veel plezier aan deze sport.”

Littel werd na afloop bedolven onder de complimenten. Hij is voorzitter van de stichting De Peppercup met Don Raven en John Daha als medebestuursleden. Hij benadrukt dat het welslagen vooral de verdienste is van de vrijwilligers die alles weer tot in de puntjes geregeld hadden.
”Ik weet dat al veel mooie karate-toernooien niet meer bestaan. Het vrijwilligerswerk staat onder druk. Gelukkig hebben we het ook dit jaar weer met elkaar gefikst. Het blijft echter altijd weer een uitdaging om de goede voorwaarden te scheppen.”

De Zwolse wedstrijdgroep onder de naam Mossel-Boot kwam met een grote delegatie van 25 deelnemers in actie. Die haalden maar liefst zeventien prijzen op. Coach Wim Mossel is daar dik tevreden mee.

Kersen

“We hebben prima gepresteerd. En eindelijk pakte Dylan van Moerkerk ook hoofdprijzen in eigen huis. Hij was de sterkste in de categorie onder de 75 kilogram en ook in de Open Klasse. Je merkt dat hij steeds meer groeit. Zijn zeges waren de kersen op de taart.” 

Afbeelding
Dijkexpeditie onthult toekomstplannen voor bescherming van de IJsseldijk Algemeen 1 dec., 16:28
Afbeelding
Hogeschool Windesheim viert 1-jarig bestaan ChatGPT met lancering Community of Practice voor generative AI en Windesheim.AI app Algemeen 1 dec., 15:44
Afbeelding
Advents-Kerst concert door CRK Voices Nieuws Ingezonden 1 dec., 13:43