De aanwezige partijvertegenwoordigers bij het sportdebat.
De aanwezige partijvertegenwoordigers bij het sportdebat. Foto: SportService Zwolle

Eerste sportverkiezingsdebat Zwolle is voltreffer

· leestijd 1 minuut Sport

(door Harry Bouwhuis)

SPORT

“Drukbezocht, informatief en vooral goed voor de sport in Zwolle.” Dat is de kernachtige reactie van Martijn Mellema, manager bij SportService Zwolle na het sportdebat afgelopen zaterdagavond in Het Anker in Westenholte. 

Tijdens de door SportService georganiseerde avond, stonden de kansen voor de sport voor de komende collegeperiode 2022-2026 centraal. “Van de ruim twee miljard euro die de overheid jaarlijks daaraan uitgeeft aan sport, komt 1,5 miljard van de gemeenten”, aldus Mellema.

“Inwoners zijn tijdens de coronacrisis minder gaan sporten of zelfs helemaal gestopt. Daarnaast voelen veel mensen zich op fysiek en mentaal vlak minder fit. Door corona is dat alleen maar toegenomen met als gevolg allerlei nadelige gezondheidseffecten. Zorgen dat iedereen kan bewegen is dan belangrijk”, stelt Mellema.
“Bij voorkeur in een omgeving die uitdaagt om te bewegen. SportService staat met bijna zestig medewerkers op voor de sport en faciliteert. Dat kunnen we niet alleen. We hebben elkaar nodig. En dan het liefst mét een gemeenteraad die meedenkt en hier ook volledig achterstaat. Dat zou de grootste winst zijn.”

Boksring

Vertegenwoordigers van verschillende politieke partijen uit Zwolle gingen zaterdag met elkaar in discussie aan de hand van stellingen. Dat gebeurde in een heuse boksring onder leiding van Arno de Swart. Wie wint het gevecht? Dat was het motto van de debatavond in Westenholte. Mellema kijkt er met plezier op terug. “De formule met die boksring was een voltreffer, net als de interactie met het enthousiaste publiek. Het belangrijkste was echter dat de vertegenwoordigers van de partijen zich prima hadden voorbereid op het debat. En ik merkte dat vooral ook bij de nieuwkomers in de plaatselijke politiek meer oog is voor zowel de breedtesport als topsport. In hoeverre dat de politieke besluitvorming in positieve zin beïnvloedt, blijft natuurlijk altijd afwachten.”

Anton Cramer van Swollwacht werd tot slot gekozen tot debatwinnaar. Hij kreeg in de boksring een heuse kampioenssjerp omgehangen.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 8 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 9 uur geleden