Het kampioensteam met Mika Jansen, Pascal Nijmeijer, Arnoud de Jongen (trainer/coach), Nils de Jonge, Connor Klaassen, Sven Hageman, Joël Bleijenburg, Lévi Sporkslede, Guus Doorenbos en Sean Klaassen.
Het kampioensteam met Mika Jansen, Pascal Nijmeijer, Arnoud de Jongen (trainer/coach), Nils de Jonge, Connor Klaassen, Sven Hageman, Joël Bleijenburg, Lévi Sporkslede, Guus Doorenbos en Sean Klaassen. Foto: Eigen foto

Titel voor Landstede Basketbal ZAC M18-1

Sport

BASKETBAL - Landstede Basketbal ZAC M18-1 is kampioen geworden in de eerste klasse. Vrijdag werd de nummer twee Arnhem Eagles verslagen met 72-62. De zege in Zwolle was goed voor de titel. Beide teams hadden één wedstrijd verloren in de competitie en gingen onderling uitmaken wie kampioen zou worden. Het Zwolse team had een hoger puntensaldo dan Arnhem Eagles en stond op de eerste plaats.

In het eerste kwart lag het tempo heel hoog en kwam Zwolle voor te staan met 24-16. In het tweede kwart sloeg het om en werd er gerust met een achterstand van 33-37. Ook in het derde kwart kreeg Landstede ZAC het niet elkaar om de voorsprong terug te pakken. Dat lukte na een 47-51 achterstand in het laatste kwart uiteindelijk wel. Landstede Basketbal ZAC pakte overtuigend de winst met 72-62. Goed voor de titel, die grootst werd gevierd.