Lennart Thy keer terug bij PEC Zwolle.
Lennart Thy keer terug bij PEC Zwolle. Foto: (Archief: Pedro Sluiter)

Lennart Thy keert terug in Zwolle

Sport

PEC ZWOLLE - Lennart Thy keert terug bij PEC Zwolle. De 30-jarige spits komt transfervrij over van Sparta en tekent in Overijssel, onder voorbehoud van de medische keuring, een contract tot medio 2025.
De Duitser speelde eerder anderhalf seizoen bij PEC Zwolle en wist in 43 wedstrijden, 17 keer voor de club te scoren. In een verder verleden stond Thy onder meer bij Werder Bremen, FC St. Pauli, VVV-Venlo en het Turkse Erzurumspor onder contract.

Lennart Thy: “Het voelt vertrouwd om in Zwolle terug te keren. Zowel als voetballer en als mens heb ik hier een fijne tijd gehad en die draad pak ik nu weer op. Het plan van de club spreekt me daarbij enorm aan. Met de speelwijze van de trainer, de spelersgroep die er nu al staat en de supporters gaan we alles geven voor een mooi seizoen en een directe terugkeer naar de Eredivisie.”

Marcel Boudesteyn, technisch directeur PEC Zwolle: ,,Met Lennart halen we een ervaren goalgetter binnen. Een speler die altijd en overal zijn doelpunten maakt. Hij kent de club en gaat ons met zijn kwaliteiten verder helpen. Het voelt daarbij goed om de belangrijke spitspositie nu verder invulling te geven. Ook aangezien we als doel stellen om het grootste gedeelte van de selectie compleet te hebben als de voorbereiding over twee weken begint.”

Afbeelding
Dahliastekkenverkoop op 25 mei bij Rondom de Peperbus; maar liefst 65 soorten Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Brand in frituurpan zorgt voor flink wat schade in keuken bij restaurant Silk Sushi & Asian Dining Algemeen 3 uur geleden
Relámpago Trio
Student zet eigen festival op Nieuws Ingezonden 3 uur geleden