Aanwinst Tolis (links) showt samen met Marcel Boudesteyn, trots het PEC Zwolle shirt.
Aanwinst Tolis (links) showt samen met Marcel Boudesteyn, trots het PEC Zwolle shirt. (Foto: PEC Zwolle Media)

PEC Zwolle haalt Griekse spits Vellios en Kroatische middenvelder Mrkonjic

· leestijd 1 minuut Sport

PEC ZWOLLE -  PEC Zwolle heeft zich verzekerd van de diensten van Apostolos ‘Tolis’ Vellios (30). De Griekse aanvaller komt transfervrij over van PAS Lamia uit zijn geboorteland en tekent voor één jaar in Zwolle, waarbij de club een optie heeft bedongen op een tweede jaar. Ook maakte de club bekend dat Tomislav Mrkonjic transfervrij overkomt van het Sloveense NK Radomlje. Mrkonjic (28), een aanvallende middenvelder, was transfervrij en tekent voor twee seizoenen in Zwolle met een optie voor nog een jaar.  

Vellios is voormalig Grieks international en speelde eerder onder meer in de Premier League voor Everton en in het Championship. Ook in België en Italië was de 1.91 meter lange aanvaller actief. “Ik heb heel bewust voor PEC Zwolle gekozen omdat de club een manier van spelen heeft die goed past bij mijn opvatting van het spel. Ik heb veel beelden bekeken van de ploeg van vorig seizoen, maar ook van eerdere jaren. Wat mij opviel was dat het team altijd en zo snel mogelijk naar voren wil. Ik ben een type speler die medespelers vrij kan zetten, maar ook zelf graag de trekker overhaalt.”

Technisch directeur Marcel Boudesteyn over de nieuwe aanvaller: “We zochten in de selectie nog naar een ervaren aanvaller. Apostolos heeft veel ervaring op de Europese velden, is international van Griekenland geweest en is hongerig naar een nieuw avontuur en doelpunten maken. Normaliter zou een speler van dit kaliber niet haalbaar zijn voor ons, maar Apostolos heeft duidelijk gemaakt dat de financiën voor hem niet leidend zijn, maar enkel uitzicht op speeltijd. Die drive siert hem enorm.”

Tomislav Mrkonjic is ook lovend over zijn nieuwe club. “Ik ben blij met mijn overstap naar PEC Zwolle in een nieuw land en nieuwe competitie. De interesse en absolute wil om mij aan te trekken vanuit de trainer en technisch directeur was groot. Ik typeer mezelf als een speler waar de club hard naar op zoek was, namelijk een speler die teamgenoten vrij voor het doel kan zetten, balvast is en beschikt over een goed linkerbeen. Ook denk ik dat ik met mijn ervaring een toevoeging kan zijn voor deze toch best jonge ploeg. Ik heb in ieder geval veel zin in het komende seizoen!”

Boudesteyn typeert de Kroaat als een veelzijdige speler. “Tomislav is meerdere keren door de gehele technische staf bekeken en heeft op iedereen een hele goede indruk achtergelaten. Het mooie aan hem is dat hij een aanvallende middenvelder is, die ook voorin kan spelen. Spelers die aanvallend zijn ingesteld en op meerdere posities kunnen spelen zijn schaars. Daarnaast is Tomislav op en topfit en heeft hij het afgelopen seizoen nagenoeg alles gespeeld.” 

Tomislav Mrkonjic: