Thomas van den Belt (links) blijft bij PEC Zwolle.
Thomas van den Belt (links) blijft bij PEC Zwolle. Foto: Hans Smit

Thomas van den Belt blijft

· leestijd 1 minuut Sport

PEC ZWOLLE - Thomas van den Belt blijft bij PEC Zwolle. De middenvelder is met de club tot overeenstemming gekomen over een nieuw contract dat hem tot de zomer van 2025 aan PEC Zwolle verbindt.

Van den Belt, die bij DOS Kampen zijn eerste stappen op het voetbalveld zette, maakte in september 2020 zijn debuut in het eerste elftal thuis tegen Sparta Rotterdam. Vorig seizoen brak de 21-jarige speler door en was hij niet meer weg te denken uit de basis. In de eerste wedstrijd na de winterstop scoorde Van den Belt beide doelpunten tegen Willem II (2-0) en was daarmee de jongste Zwolle-speler die twee keer in één Eredivisie-wedstrijd scoorde. Inmiddels staat de teller op 39 competitiewedstrijden en drie treffers.

Thomas van den Belt: “PEC Zwolle is mijn club. Hier ben ik als kleine jongen binnengekomen bij de voetbalacademie en heb ik uiteindelijk mijn debuut gemaakt in het eerste. Daarnaast was het heel fijn om te ervaren dat de club mij heel graag wilde behouden. De komende jaren is er voor mij een plan uitgestippeld en zal er ook meer van me worden verwacht. Die uitdaging ga ik graag aan.”

Technisch directeur Marcel Boudesteyn is heel blij met de contractverlenging van Van den Belt: “Ik heb van begin af aan gezegd dat we Thomas hoe dan ook wilden behouden. Na zijn sterke seizoen, waarin hij zich met name in de tweede seizoenshelft in de kijker heeft gespeeld, was interesse van andere clubs dan ook te verwachten. Bij PEC Zwolle kan Thomas zich echter nog veel meer doorontwikkelen. Hij kan hier in de toekomst met zijn kwaliteiten dan ook een dragende speler worden die in het veld de kar kan trekken.”

Afbeelding
Dijkexpeditie onthult toekomstplannen voor bescherming van de IJsseldijk Algemeen 1 dec., 16:28
Afbeelding
Hogeschool Windesheim viert 1-jarig bestaan ChatGPT met lancering Community of Practice voor generative AI en Windesheim.AI app Algemeen 1 dec., 15:44
Afbeelding
Advents-Kerst concert door CRK Voices Nieuws Ingezonden 1 dec., 13:43