Alex van Hoesel
Alex van Hoesel (Foto: Henry Dijkman)

Berkum treft nu d’ Olde Veste

· leestijd 1 minuut Sport

AMATEURVOETBAL - Berkum speelt zaterdag uit bij d’Olde Veste ’54 in Steenwijk en zal in die streekderby een omslag teweeg moeten brengen na de frustrerende start in de 4e Divisie B, waarin de Zwollenaren nu hekkensluiter zijn.

“Het draait nog niet goed bij ons en dat kan in de koppies gaan zitten, maar daar moeten we toch mee om kunnen gaan,” vindt Berkum-verdediger Alex van Hoesel. “Elke wedstrijd is weer een nieuwe. We hebben er nog 24 te gaan, dus er komen er nog zat om het om te draaien.”

Worsteling
Berkum worstelt na een zwaar teleurstellende seizoenstart naar het lijkt niet alleen met de tegenstanders, maar ook met zichzelf. De formatie van trainer Arno Hoekstra haalde uit zes duels nog maar één punt, een gevolg van het missen van de eigen kansen én het vaak te gemakkelijk toestaan van tegendoelpunten. Daar was de thuiswedstrijd van afgelopen zaterdag tegen WV-HEDW geen uitzondering op. De Zwollenaren begonnen opnieuw goed, maar zagen ook nu weer geen kans om enkele reële scoringskansen te verzilveren. Toen de bezoekers na een kwartiertje op 0-1 kwamen leek Berkum aangeslagen, maar tegen het slot van het eerste bedrijf werd er weer wat meer tegengas gegeven. Slechts enkele minuten na de hervatting werd de Zwolse hoop op herstel echter pijnlijk de bodem ingeslagen toen WV-HEDW op 0-2 kwam. Daarna waren de betere kansen voor de Amsterdammers, maar de 0-3 eindstand werd pas enkele minuten voor het slot op het scorebord gezet.

Berkum heeft de punten dus hard nodig om van de onderste plaats te komen en zal die omslag om te beginnen moeten bewerkstelligen bij Olde Veste, dat echter in eigen huis al het nodige zelfvertrouwen heeft opgebouwd. De wedstrijd Olde Veste-Berkum vangt aan om 15.00 uur.

Kaart van de gebieden in Overijssel en Gelderland getroffen door de overstromingen in 1825.
Nieuw project over de Overijsselse watersnoodramp van 1825 en de lessen hiervan voor het waterbeheer van de toekomst Algemeen gisteren
Afbeelding
Theatervoorstelling over het geweten van de laatste secretaresse van Hitler te zien in Odeon Algemeen 22 apr, 17:02
Afbeelding
De Passerelle, de nieuwe duurzame loopbrug over het spoor, komt naar Zwolle: Aangepast bus- en treindienstregeling Algemeen 22 apr, 15:16