Björn Bakker
Björn Bakker (Foto: Henry Dijkman)

Berkum moet tij keren tegen onbekend WV-HEDW

· leestijd 1 minuut Sport

AMATEURVOETBAL - Berkum speelt zaterdag thuis tegen WV-HEDW uit Amsterdam, een tegenstander waar de Zwollenaren nog niet eerder de degens mee kruisten. De bezoekers komen tot nu toe goed mee, maar dat kan zeker niet worden gezegd van Berkum.

“Voor ons is nu geen enkele wedstrijd een ‘appeltje-eitje’, we zullen vol aan de bak moeten”, weet Berkum-middenvelder Björn Bakker. “We hebben wél elke keer kansen gehad om op voorsprong te komen, als je die benut krijg je een heel andere wedstrijd. Er komt een moment dat het omkeert en het de goede kant opvalt.”

WV-HEDW werd vorig seizoen met een straatlengte voorsprong kampioen in de westelijke 1e Klasse A en begon daarna prima in de 4e Divisie B. In de eerste drie wedstrijden werden zeven punten gepakt en de ploeg van trainer Marcel Valk werd daarmee zelfs even nummer één op de ranglijst. Daarna volgde echter een dipje, want de Amsterdammers verloren met 1-0 bij CSV Apeldoorn en afgelopen zaterdag ging WV-HEDW met 1-2 onderuit in de stadsderby tegen koploper Swift.

Klappen
Berkum zit al een poos in de hoek waar de klappen vallen: in vijf duels sprokkelde de formatie van trainer Arno Hoekstra nog maar één punt. Afgelopen zaterdag hadden de Zwollenaren de kans om de rode lantaarn over te doen aan SDV Barneveld, de op één na laatste van de ranglijst, maar ook daar kwamen ze van een koude kermis thuis. Berkum liet, zoals in eerdere wedstrijden óók al was gebeurd, in de beginfase enkele goede kansen liggen en zag SDVB kort voor rust op 1-0 komen. Na de hervatting kwam Berkum wat fortuinlijk op gelijke hoogte, maar drie minuten later was het alweer 2-1 en in blessuretijd viel ook nog de 3-1. Berkum staat daarmee nog steeds onderaan in de 4e Divisie B. De achterstand op de directe concurrentie is nog steeds overbrugbaar, maar de omslag zal snel moeten komen, weten ze in het Berkumkamp.

De wedstrijd Berkum – WV-HEDW op sportpark De Vegtlust begint om 14.45 uur. 

Afbeelding
Dahliastekkenverkoop op 25 mei bij Rondom de Peperbus; maar liefst 65 soorten Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Brand in frituurpan zorgt voor flink wat schade in keuken bij restaurant Silk Sushi & Asian Dining Algemeen 4 uur geleden
Relámpago Trio
Student zet eigen festival op Nieuws Ingezonden 5 uur geleden