Huib Veurink:
Huib Veurink: "We hebben er vertrouwen in." (Foto: Henry Dijkman)

Berkum snakt naar revanche tegen Eemdijk

· leestijd 1 minuut Sport

AMATEURVOETBAL - Berkum speelt zaterdag om 14.45 uur thuis tegen Eemdijk en moet zich dan voor de eigen fans revancheren voor de teleurstellende seizoenstart. De gasten hebben echter een kwalitatief uitstekend team, dat zich zeker niet gewillig op de pijnbank laat leggen.

“Eemdijk heeft altijd een goede ploeg, met veel scorend vermogen”, weet Berkum-keeper Huib Veurink. “Maar het spel dat wij vorige week lieten zien geeft ons vertrouwen, toen waren we strijdbaar maar hadden we ook weer pech. We hebben er vertrouwen in dat het nu een keer ónze kant op zal vallen.”

Onnodige tegengoals
En dat is nodig ook. In de openingswedstrijd verloren de Zwollenaren met 2-0 bij AZSV en daarna ging de ploeg van trainer Arno Hoekstra thuis, in blessuretijd, met 1-2 onderuit tegen Buitenpost. Na beide duels overheerste aan Zwolse kant het gevoel dat er voor hen véél meer in had gezeten, gezien de kansen en de onnodige tegengoals.

Vorige week richtte Berkum zich op door bij Genemuiden met 1-1 gelijk te spelen. Na krap een kwartier kwamen de Zwollenaren fraai op 1-0 door Mike van Ekeren, maar vier minuten later stond het alweer gelijk. Opnieuw kwam dat schlemielig tot stand, want na een corner belandde de bal via de Zwolse defensie in het eigen doel. Toen Berkum kort na rust met 11 tegen 10 man kwam te staan leek er meer in te zitten voor de bezoekers. Genemuiden kreeg echter de betere kansen en de paal van het Zwolse doel moest enkele keren hulp bieden. Berkum pakte zo wél het eerste punt, maar omdat de concurrentie won bleven de Zwollenaren hekkensluiter in de 4e Divisie B. Hoog tijd dus om voor eigen publiek de eerste driepunter binnen te halen!