De succesvolle zwemmers van ZV 44 die zaterdag in actie kwamen.
De succesvolle zwemmers van ZV 44 die zaterdag in actie kwamen. Foto: Naomi Polinder

ZV 44 houdt topklassering vast

ZWEMMEN - In Denekamp vond zaterdag het derde deel van de nationale zwemcompetitie plaats.

Voor ZV 44, debutant in de eredivisie, was het een spannende wedstrijd. Hoe zou het team zich staande houden in deze zware derde ronde? Op het programma stonden onder andere voor de junioren, de 400m wisselslag en voor de jeugdzwemmers, de 200m vlinderslag.

Na een wat minder begin wist het team van ZV 44 zich goed te herpakken en werd er prima gepresteerd. In alle leeftijdscategorieën lieten de zwemmers zien wat ze waard waren en zetten goede resultaten neer. Het eindresultaat is een mooie 11e plek in deze ronde en handhaving in de top 10 van het algemeen klassement.

Na deze ronde volgt – in het weekend van 22  en 23 april – nog een finaleronde en dan wordt duidelijk of ZV 44 ook volgend jaar mag uitkomen in de eredivisie. De huidige top-10 klassering is een mooie uitgangspositie en het team van ZV 44 kijkt dan ook vol vertrouwen uit naar de finale.