VC Topvolleybal Zwolle, helemaal rechts Nynke Hofstede (17).
VC Topvolleybal Zwolle, helemaal rechts Nynke Hofstede (17). Foto: Eigen foto

Nieuwe selectie VC Zwolle Topvolleybal krijgt vorm, aanvoerder Nynke Hofstede vertrekt naar Sneek

Sport

VOLLEYBAL - Hoewel VC Zwolle Topvolleybal zaterdag in Borne tegen Apollo 8 nog strijdt om de derde plek in de kampioenspoule, is er nu al meer duidelijk over de nieuwe selectie. Het vertrek van vijf speelsters staat vast. Kim de Wild, Daantje Vennik, Sanne Wagener en Nicole van de Vosse namen zaterdag na de 3-1 winst tegen Utrecht al afscheid. Ook aanvoerder Nynke Hofstede vertrekt. Zij gaat naar VC Sneek. 

(door Erik Riemens)

ā€œIk kwam in contact met VC Sneek. Ze wilde mij graag hebben en ik merkte dat ik zin kreeg in een nieuwe sportomgeving, nieuwe teamgenoten en in een samenwerking met een hele nieuwe en voor mij onbekende stafā€, aldus Hofstede. Ze keerde dit seizoen terug in Zwolle na een Belgisch verblijf bij Asterix Beveren. ā€œZwolle is wel de club, waar ik mijn sportcarriĆØre begonnen ben. Dus het was best een moeilijke beslissing, maar mijn gevoel zei toch dat ik nog eens een uitstapje moest maken.ā€

Kampioen

Waar vertrekkers zijn, zij ook blijvers. De spelverdeelsters Charlot Vellener en Sanne Konijnenberg, midden Emily Silderhuis, passer-lopers Jet Kok, Lara Hendricks, Lisa Nobel en Susan Schut, diagonaal Tess de Vries en libero Yara van de Ven blijven in Zwolle. Ook zijn inmiddels twee speelsters vastgelegd. De 18-jarige libero Veerle Buchwald en de 20-jarige diagonaal Britt Rƶssler komen beiden over van de kampioen in de Topdivisie, Alterno Apeldoorn.

Hierdoor is de selectie voor de nieuwe coach Pascal Veneman elf vrouw sterk. Hij is blij met de selectie: ā€œWel zijn we nog op zoek naar goede aanvullingen op de middenpositie.ā€ Ook hoopt VC Zwolle Topvolleybal nog een assistent-trainer binnen te halen.