Johnny Jansen heeft zin in het Zwolse avontuur.
Johnny Jansen heeft zin in het Zwolse avontuur. Foto: Hans Smit

Johnny Jansen nieuwe hoofdtrainer PEC Zwolle

Sport

PEC ZWOLLE -  Johnny Jansen volgt Dick Schreuder op als trainer van PEC Zwolle. De 48-jarige Heerenvener tekent een contract voor de duur van twee seizoenen met een optie voor nog een jaar. Hij komt over vanuit Libanon, waar hij sinds dit voorjaar de trainer was van Safa SC, in de Libanese Premier League.

Jansen was eerder actief bij sc Heerenveen. Bij die club was Jansen eerst als speler en later als jeugd- en assistent-trainer actief. Van  2019 tot begin 2022 was hij hoofdtrainer van de Friezen. Een andere Friese speler Ronnie Pander (46) wordt de nieuwe assistent.

Veel zin

Johnny Jansen reageert: “Ik heb er enorm veel zin in om bij PEC Zwolle aan de slag te gaan. De club telde tien jaar lang mee in de Eredivisie en heeft na de degradatie van vorig jaar het afgelopen seizoen bewezen op dat niveau nog steeds thuis te horen. De komende periode wil ik gaan bouwen aan het team en tegelijkertijd verder gaan op de ingeslagen weg. PEC Zwolle staat voor verzorgd en aanvallend voetbal, het publiek vermaken, maar ook keihard werken met een fitte ploeg, want daarin onderscheidde het team zich echt. Met die mix gaan we samen voor een mooi seizoen waarin handhaving ons belangrijkste doel zal zijn.”

Technisch directeur Marcel Boudesteyn: “Met Johnny trekken we een trainer aan die net als Dick Schreuder staat voor een aanvallende speelstijl, verzorgd maar zeker ook attractief voetbal. Daarnaast past Johnny ook als persoon goed bij het dna van onze club.”