De Zwolse Triathlon was met het niet al te warme water, een zware dobber.
De Zwolse Triathlon was met het niet al te warme water, een zware dobber. Foto: Hans Smit

Triathlon Zwolle met 830 deelnemers groot succes

· leestijd 1 minuut Sport

TRIATHLON - De 12e editie van Triathlon Zwolle is voor de organisatie en deelnemers succesvol verlopen. Met 830 atleten op de startlijst was de triathlon zaterdag uitverkocht.

Langs het parcours was het ook gezellig druk, wat natuurlijk ook mede kwam door de mooie nazomerdag. Veel Zwollenaren trokken er dan ook op uit om partner, familie of andere bekenden aan te moedigen langs het parcours.
Het eerste onderdeel van de triathlon was het zwemmen. De atleten doken na het startsein in het niet al te warme water van 17,1 graden van de Milligerplas. Velen deden dit in wetsuit, maar er waren ook nog bikkels die in zwembroek of zwempak het water ingingen. Onder toeziend oog van de Reddingsbrigade kwam iedereen veilig aan de kant.

Volgorde

De wissel naar het fietsen is een onderdeel op zich waarbij atleten zich strikt aan de volgorde moeten houden van fietshelm vast, fiets pakken en lopen tot de opstapbalk en dan pas fietsen. Het fietsparcours kende een aanloop door Stadshagen, ging vervolgens over de dijk richting Hasselt, terug richting Zwolle om daarna nog een lus te maken in de Mastenbroekerpolder.
De wissel van fietsen naar het lopen was veelal snel geregeld. Daarna was het schoenen aan en wegwezen voor een loopronde om de Milligerplas.

De kwart triathlon werd gewonnen door Stijn Jansen, hij finishte in een tijd van 1.55.25. Daarmee had hij net iets meer dan een minuut voorsprong op Han Peter Lucas, die na 1.56.29 over de finish kwam. Casper Kwakkel complementeerde het podium in 2.00.22.

Bij de vrouwen ging de winst naar Vera Paarhuis: zij won de Triathlon Zwolle in een tijd van 2.10.23. Spannend werd het bij de vrouwen niet, want Carla van Rooijen en Cindy Brusse pakten een tweede en derde plaats, maar deden dat wel op meer dan gepaste achterstand. Van Rooijen finishte in 2.18.07 en Brusse in 2.18.37. 

De achtste afstand werd gewonnen door Kees Boxma voor Martin van Heteren (1.05.20) en Yordi Druijff (1.05.49). Bij de vrouwen won Aukje Jenster in een tijd van 1.13.27, gevolgd door Esther Strijker (1.14.01) en Lynn Kamphuis (1.14.44). Beste 038 estafette team was Team Christian Wensink.