Landstede Hammers kon dinsdagavond geen vuist maken tegen Tartu.
Landstede Hammers kon dinsdagavond geen vuist maken tegen Tartu. Foto: Hans Smit

Landstede Hammers landt na Europese nederlaag

Sport

BASKETBAL - Vrijdag is het alweer tijd voor revanche. Voor de nationale beker tegen Lokomotief uit Rijswijk, dat uitkomt in de promotiedivisie. Die gedachte moet Landstede Hammers maar vasthouden na de 78-97 nederlaag in de ENBL, dinsdag tegen het Tartu Ülikoo/Rock uit Estland.

Het begin van de match was best wel redelijk voor het team van coach Jean-Marc Jaumin, want de achterstand was na het eerste kwart nog wel te repareren: 19-21. Dat gebeurde niet. Omdat The Hammers het vooral verdedigend lieten afweten, konden de Esten hun voorsprong gestaag uitbouwen. Daar kon aanwinst en topscorer Joël Ekamba met 15 punten in ruim 20 minuten speeltijd, ook weinig aan doen.

Niet opgewassen

Via een ruststand van 37-48, stoomde Tartu door naar 58-70 om uiteindelijk te finishen op bijna 100 punten: 78-97. De conclusie was simpel: The Hammers waren dinsdagavond in een redelijk goed bevolkt Landstede Sportcentrum gewoonweg niet opgewassen tegen de sterke Estlandse ploeg, die zo ook hun tweede EBNL game won. Landstede versloeg eerder Svendborg Rabbits.

Het derde Europese duel dient zich ook snel aan, dinsdag 5 december is het in Engeland om 19.30 uur plaatselijke tijd Bristol Basketbal tegen Landstede Hammers. De competitie, waar The Hammers koploper zijn in de eredivisie, krijgt zaterdag 9 december een vervolg met het uitduel tegen Heroes Den Bosch. De eerstvolgende thuiswedstrijd is pas op zaterdag 23 asugustus, dan komt Yoast United naar Zwolle.