Landstede Hammers streed dinsdagavond tegen Svendborg Rabbits en won.
Landstede Hammers streed dinsdagavond tegen Svendborg Rabbits en won. Foto: Pedro Sluiter

Bliksemstart Landstede Hammers in ENBL-League

Sport

BASKETBAL - Het debuut in de ENBL-League is Landstede Hammers prima bevallen. Dinsdagavond moest het Deense Svendborg Rabbits eraan geloven: 77-62.

Het begin in een sfeervol Landstede Hammers was veelbelovend. Het eerste kwart werd met 21-13 afgesloten en dat na een vliegende start met 14-7. De Denen lieten zich in het tweede kwart wat meer gelden, terwijl Hammers het wat liet liggen. Met een 38-33 tussenstand was er nog van alles mogelijk. Vanuit Zwols perspectief gebeurde dat ook in het derde kwart. Landstede Hammers liep uit via 45-35 uit naar 57-42. De klus werd geklaard in het vierde kwart: 77-62.

Zondag spelen The Hammers opnieuw, maar dan als koploper voor de competitie thuis om 17.00 uur tegen Feyenoord. Daarna volgen twee uitduels in competitieverband, waarna dinsdag 28 november Tartu (Estland) naar Zwolle komt.

Andere Europese duels zijn: dinsdag 5 december Bristol Flyers-Landstede Hammers, woensdag 10 januari in Litouwen Juventus-Landstede Hammers, dinsdag 30 januari Landstede Hammers-Spartak Pleven (Bulgarije) en woensdag 7 februari in Polen Start Lublin-Landstede Hammers.

Het werd 77-62 in Zwols voordeel.
Hier legt Luksa Buljevic aan voor een schot.
Naast het resultaat was de sfeer in het Landstede Sportcentrum ook meer dan prima.