Eduard Lindeboom, ook komend seizoen trainer bij Berkum.
Eduard Lindeboom, ook komend seizoen trainer bij Berkum. Archieffoto: Pedro Sluiter

Trainerscarrousel draait al rond bij Zwolse amateurclubs: WVF, CSV’28 en Zwolsche Boys krijgen nieuwe coach

Sport

AMATEURVOETBAL -  De Zwolse amateurvoetbalclubs zijn nu halverwege het seizoen. Tijd om de balans op te maken, terug te blikken en vooruit te kijken naar de tweede seizoenshelft en komend jaar. Staat dezelfde trainer dan nog voor de groep? Een actueel overzicht.

(door Erik Riemens)

Bij Berkum verlengde de hele technische en medische staf hun contract. Dus ook hoofdtrainer Eduard Lindeboom. “Voor mijn gevoel zijn we pas begonnen. Er zit absoluut nog veel meer in mijn selectie, maar ook in organisatorisch opzicht. En het is een mooi signaal dat er over de héle staf hetzelfde gevoel was.” WVF ziet na twee seizoenen Jacob Grooten vertrekken naar Heino, dat in de vierde divisie speelt. 

Bij SVI moeten de gesprekken met Dick Krommenhoek nog plaatsvinden. Be Quick’28 en Kelvin Bonhof hebben elkaar gevonden in een contractverlenging en bij koploper ZAC verlengde Daniël Holtman onlangs al zijn contract met twee jaar. Bij Dieze West debuteert Marino Promes als hoofdtrainer. De gesprekken met hem volgen in januari. Wel volgde Nejim el Atiaoui Lodewijk de Vries op als assistent. Zwolsche Boys en Freddy Prins gaan na bijna drie jaar uit elkaar. De club heeft inmiddels de vacature op de website gezet.

Nieuwjaarsreceptie

Sebastiaan Borgardijn heeft aangegeven dat hij eind van het seizoen gaat stoppen als trainer van de hoofdmacht van CSV ‘28. Bestuur en technische commissie hebben naar eigen zeggen een ervaren nieuwe hoofdtrainer gestrikt. Zijn naam wordt op de nieuwjaarsreceptie van 6 januari onthuld.

Bij FC Ulu Spor, HTC en VSW is er nog geen trainersnieuws te melden, aldus de clubs. In Wijthmen gaat Sander Zuidema nog een seizoen door en dat geldt ook voor Joris Blom bij SV Zwolle.

Uitzicht over de Wiessenbergsche kolk
Voorjaar in de IJsseluiterwaarden bij Hattem, wandelen rond de Wiessenbergsche Kolk Nieuws Ingezonden 5 uur geleden
Afbeelding
Gratis workshop Moodboard maken bij Creaclub Pierik Nieuws Ingezonden 7 uur geleden
Afbeelding
Productiehuis De Verhalenboot houdt twee minifestivals op 25 en 26 mei Algemeen 9 uur geleden