Afbeelding
Foto: DWLoopschool Hattem

Stadsloop Hattem op koningsdag 27 april 2024

· leestijd 1 minuut Sport Ingezonden

Gratis deelname kinderen Stadsloop HATTEM

Tijdens Koningsdag organiseert de DWLoopschool wederom de Stadsloop. Kinderen die zich vooraf inschrijven kunnen op 27 april gratis deelnemen aan de Kidsrun.

Kidsrun. 

Om het bewegen onder de jeugd te stimuleren kunnen kinderen die zich voorinschrijven via de website van DWLoopschool Hattem voor niks deelnemen aan het hardloopfestijn op Koningsdag. Voor de jongste lopers van 6 tot en met 9 jaar bedraagt de afstand 1000 meter en voor de jeugd van 10 tot en met 13 jaar is deze 2000 meter. 

Na afloop ligt er voor elke deelnemer die over de finish is gekomen een mooie medaille en herinnering klaar.Trainer Willem de Weerdt van DWLoopschool Hattem benadrukt dat beweging voor kinderen specifiek zeer gunstige effecten heeft. De loopschool vindt het erg belangrijk om te faciliteren dat ieder kind mee kan doen aan de jaarlijkse Stadsloop.

Beweging

“Beweging zorgt voor een betere ontwikkeling van coördinatie en motoriek bij kinderen. 

Zo wordt een kind bijvoorbeeld handiger en leniger.  Van veel bewegen wordt een kind fitter zodat uithoudingsvermogen, kracht, snelheid, techniek en coördinatie verbeteren. Het verlaagt het risico op depressieve symptomen. Bewegen en sporten stimuleert de productie van endorfine, een stof die je humeur verbetert en je gelukkig(er) laat voelen”, aldus looptrainer Willem de Weerdt. 

“Beweging zorgt voor een krachtiger en sterker lichaam. Het vermindert gewicht en vetmassa bij kinderen met overgewicht en obesitas.  Regelmatige beweging helpt het menselijk lichaam namelijk om de bloedsuikerspiegel weer omlaag te brengen. Zo wordt diabetes vermindert of voorkomen. Door beweging krijgen kinderen meer zelfvertrouwen en hoger gevoel van eigenwaarde.”

Uitdaging

Genoeg uitdagingen dus om alle Hattemse kinderen voor te bereiden op deze mooie sportieve uitdaging tijdens de Kidsrun op Koningsdag. Ook voor de senioren en masters wordt tijdens de Stadsloop een prachtig parcours samengesteld. De inschrijfgelden voor senioren en masters blijven net als voorgaande jaren 8 euro bij voorinschrijving en 10 euro bij na-inschrijving. 

“Vergeet niet jouw prestatie is een uitdaging voor een ander”.

Voor meer informatie of voorinschrijven: https://www.dwloopschoolhattem.nl/Wedstrijden/stadsloop/

Afbeelding
Afbeelding