Afbeelding

Politie zoekt meer getuigen steekpartij Zwarteweg

Partnerbijdrages

ZWOLLE - De politie is op zoek naar een ?onbekend stel dat mogelijk getuige is geweest van de steekpartij op de Zwarteweg in de nacht van vrijdag 21 op zaterdag 22 augustus. Dan wel getuige van het moment voorafgaande aan de steekpartij.

Bij dat incident raakte een 43-jarige Zwollenaar, die op weg was naar zijn huis en het Stratenfestival had bezocht, gewond. De man kreeg, aldus de politie, rond 03.05 uur ter hoogte van de Zeeltkolk woorden met een groepje voetgangers. ?Uiteindelijk werd het slachtoffer door één van hen meerdere malen gestoken.?

Een eerdere oproep via de media leverde meerdere getuigen op. Van hen werden verklaringen opgenomen. Mede door deze verklaringen weet het onderzoeksteam dat er rond het tijdstip van het conflict meerdere mensen de Zwarteweg en het conflict zijn gepasseerd in verband met het Stratenfestival. Het gaat dus onder andere om een man en een vrouw die ter hoogte van de basisschool De Ichtus hun voorligger die daar afsloeg, een prettige avond wensten. De politie zou graag met hen en andere getuigen van het conflict in contact komen. Zij worden dringend verzocht contact op te nemen via telefoonnummer 0900-8844.

Afbeelding
Koorbazen knalt zeven keer in uitverkochte Axxor Fabriekshal Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Armin Spijkerman beste juniorenschutter van Nederland Sport 15 uur geleden
Afbeelding
Omgeving Bastionstraat in Stadshagen afgezet door politie: onderzoek naar mogelijk zedenmisdrijf Algemeen 16 uur geleden

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.