Creatieve Coöperatie heeft alle vaste werkplekken verhuurd
Creatieve Coöperatie heeft alle vaste werkplekken verhuurd brugmedia.nl

Creatieve Coöperatie heeft alle vaste werkplekken verhuurd

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

DIEZE ? Alle vaste werkplekken in de Creatieve Coöperatie aan de Esdoornstraat zijn gevuld. Twee jaar na de start van het initiatief voor creatieve ondernemers hebben alle lokalen van de voormalige Cibap-vestiging een huurder gevonden.

?Er zijn hier nu, inclusief tien flexplekken, zo'n vijftig ondernemers gevestigd; van bedrijven met tien medewerkers tot éénpitters. We hebben alleen nog wat flexibele werkplekken en we zouden ?de kuil' nog graag vaker verhuren voor bijvoorbeeld vergaderingen, symposia en workshops?, vertelt de tevreden directeur Eefke Meijerink.

De Creatieve Coöperatie is een initiatief van Cibap, vakschool voor de verbeelding, nu even verderop gevestigd aan de Nijverheidstraat. Het doel was om studenten en bedrijfsleven dichter bij elkaar te brengen. Inmiddels is ook Hogeschool Windesheim bij ?de creatieve fabriek' betrokken. ?Samen werken, samen innoveren is het motto?, vervolgt Meijerink. ?De creatieve industrie levert een belangrijke bijdrage aan de samenleving. De ondernemers zijn bijna allemaal MKB'ers, waarvoor het maken van dwarsverbanden essentieel is. Ze hebben vaak weinig overhead, zijn snel en dynamisch en kunnen hun kwaliteiten bij hun klanten inzetten precies op het moment dat dat nodig is.? De Creatieve Coöperatie is volgens haar dan ook veel meer dan een verzamelplaats van creatieve ondernemers. ?We hebben vaste en flexibele werkplekken, maar we doelen ook heel bewust op ontmoeting, activiteiten en het ontwikkelen en vervaardigen van gezamenlijke producten en diensten. Met alle potentiële huurders heb ik daarom een gesprek om te kijken of ze passen in de goede mix van branches die we hier hebben en of ze wel willen meewerken aan innovatie en samenwerking.

In het pand hebben we verder diverse workshop- en vergaderruimtes en stimuleren we nog extra het onderling verbinden en het maken van dwarsverbanden. Zo organiseren we tweemaandelijks de openbare HanzUp - een cocreatie-sessie voor creatieve ondernemers -, houden we intern innovatie- en workshopdagen en hebben we voor heel gerichte opdrachten besloten denktank-bijeenkomsten. Maar er zijn ook incidentele bijeenkomsten. Zo vertelt journalist Pierre Spaninks op 17 september over de gevolgen van Prinsjesdag voor ZP'ers. Ja, als je als bedrijf hier binnen bent, hoor je erbij. Wij willen dan ook het hart van dé creatieve industrie van Zwolle zijn.?

Nu alle vaste plekken zijn vergeven, wil Meijerink niet stil gaan zitten. ?We willen wel blijven groeien. Zo heeft een steenhouwer hier achter op het terrein al een plek gevonden. En we blijven activiteiten organiseren en zoeken om de juiste ondernemers in huis te halen. Door echt samen werken, bouw je namelijk je netwerk veel beter uit dan bij een netwerkbijeenkomst.?

 

Afbeelding
Afscheid met een 'gouden randje' van een trouwe klant Partnerbijdrages 4 uur geleden
Afbeelding
Waterleiding springt in Celestraat; wateroverlast in verschillende straten in Assendorp 112 14 uur geleden
De beide clubmannen Fred van Dam (links) en Hans de Groot (beiden staand) hopen op veel nieuwe aanmeldingen.
Veelzijdige Toerclub Swolland is hard toe aan nieuw fietsbloed Sport 16 uur geleden