Afbeelding
Erik-Jan Berends

Cartridge Europe Zwolle spaart de portemonnee én het milieu

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Cartridge Europe Zwolle is sinds 2005 gevestigd in de Assendorperstraat en hét adres voor het hervullen van cartridges en toners. Door het hervullen van cartridges en toners sparen klanten niet alleen hun portemonnee maar ook het milieu.

Alle lege cartridges die niet worden hervuld, belanden normaal gesproken bij het huisvuil. De kwaliteit van de afdruk is bij hervullen ook veel beter dan een compatible (cloon) cartridge. “Wij gebruiken inkt van de grootste inktleverancier in Europa. Het is niet de goedkoopste inkt, maar kwalitatief wel de beste. Voor de compatible of cloon cartridges wordt vaak Chinese of Japanse inkt gebruikt die, zoals men ook met het afdrukken kan zien, van mindere kwaliteit is. Het zwart is niet zwart maar vaak antraciet grijs”, weet eigenaar Jan Willem van Dorp uit ervaring.

Nieuwe types om te hervullen zijn de Canon PGi-550/CLi-551 en PGi-570/CLi-571, de Brother LC121/123/125XL/127XL/221/223/225XL227XL, de HP 62/62XL Black en Color en de HP 302/302XL Black en Color.

Van Dorp: “De toners vullen we niet meer zelf in onze vestiging in Zwolle. Dat gebeurt in een fabriek die daarvoor speciaal is ingericht. Hier worden nog steeds de originele lege toners uit elkaar gehaald, schoongemaakt, van nieuwe onderdelen voorzien, hervuld en daarna getest en ingepakt voor verzending. We zijn zelf ook ter plaatse geweest om te kijken of het hele proces ook echt aan onze kwaliteitseisen voldoet. Alle kleuren toners worden van een extra schoonmaakrol voorzien, zodat de toner helemaal leeg geprint kan worden zonder dat er een waas achterblijft op het papier. Dat is iets wat met een regulier gevulde of nagemaakt toner nog al eens voorkomt.”

Daarnaast heeft Cartridge Europe Zwolle inmiddels een behoorlijk assortiment kantoorartikelen, papier in groot- en klein verpakking, fotopapier en kleurbenodigdheden voor groot en klein. “Voor het printen en kopiëren hebben we twee multifunctionele printers staan. Voor het printen van bouwtekeningen, posters en grote foto’s tot A0 formaat hebben wij een plotter Grootformaat moet tijdig worden aangeleverd als PDF of JPEG. Verder kan men via ons Servicepoint van DHL Parcel pakketten afhalen en verzenden. Moet het pakket razendsnel worden verstuurd naar de andere kant van de wereld? Wij kunnen expres pakketten via DHL Express versturen: voor 16.00 uur aangeleverd, is dezelfde dag nog verstuurd. Kijk op onze site voor de voorwaarden.”

Met Pasen is er weer een leuke actie bij Cartridge Europe Zwolle. Wie het aantal paaseitjes dat in de kom zit raadt, wint een bon ter waarde van 100 euro voor gratis hervullen. Iedere betalende klant die vanaf woensdag 12 tot en met zaterdag 15 april voor minimaal 10 euro besteedt, krijgt een bon om bij kip2day een doosje met tien eieren te halen voor 1 euro.

Afbeelding
Toeristenbelasting in Zwolle met 25 procent gestegen Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Verschillende verkeersmaatregelen op zaterdag 2 maart vanwege Ster van Zwolle en betoging Algemeen 21 uur geleden
Floris Meijers
Minioren SWOL 1894 excelleren op NK Sport Ingezonden 22 uur geleden
Afbeelding
Raad van State: 'Tijdelijk afzien van handhaving PAS-melders mag, mits goed gemotiveerd' Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Zangers gezocht voor Die Fledermaus.nu Algemeen 22 uur geleden
Chris Kruitbosch.
Kruitbosch wil met micromobiliteit steden duurzamer maken Partnerbijdrages 22 uur geleden