Afbeelding

‘Bescherm je auto tegen vliegjes en vogelpoep’

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Erman Schuurman van wasstraat Effe Wassen aan de Ceintuurbaan adviseert autobezitters niet te lang te wachten met het wassen van de auto. “Met name vliegjes en vogelpoep kunnen blijvende schade aan de lak veroorzaken.”

De organische stoffen tasten de lak aan en branden op den duur in. En beschadigde lak kan, ook door de grondige reiniging bij EFFe Wassen, niet worden hersteld. Schuurman: “Autolakken zijn steeds meer op waterbasis. Wat voor vogelpoep en vliegen geldt, geldt bijvoorbeeld ook voor hars van dennenbomen. Je moet het gewoon niet lang laten zitten, anders is het niet meer weg te wassen en ontstaat het risico op vlekken in de lak.”

Hij adviseert autobezitters een paar keer per jaar een goede waxlaag aan te laten brengen op de lak of anders een goede pantser- of glascoating. Het regelmatig wassen van de auto in de wasstraat werkt ook preventief. “Er is een speciaal programma dat een beschermende waxlaag op de auto aanbrengt. Dat is zowel goed voor de lak als voor de sierlijsten.”

Een schone auto oogt altijd goed, maar wat veel mensen niet beseffen dat ook de veiligheid ermee is gediend, benadrukt Schuurman. “Vanuit een schone auto heb je beter zicht, het is beter voor de aerodynamica en je bent ook voor anderen beter zichtbaar.” Effe Wassen is de grootste autowasstraat van Zwolle met een overdekt stofzuigerplein van zeshonderd vierkante meter. Met de nieuwste technieken en de beste producten garandeert Effe Wassen een blinkend schone auto.

Effe Wassen
Ceintuurbaan 3
8022 AW Zwolle
(038) 454 88 07
www.effewassen.nl