Knigge Mediation - Gesprek met mediator helpt ook kinderen bij echtscheiding

Partnerbijdrages

Iedereen stelt bij een scheiding dat de kinderen voorop staan. Monique Knigge, echtscheidingsmediator uit Zwolle weet hoe lastig dit in de praktijk kan zijn: “Door de emoties tijdens een echtscheiding is het niet makkelijk om ook voor de kinderen de juiste keuzes te maken. Kinderen hebben maar één belang in deze situatie en dat is dat zij niet hoeven te kiezen en van beide ouders mogen blijven houden. Ze willen met hun keuzes beide ouders geen verdriet doen.
In zo’n geval is het helpend voor de kinderen om ook een gesprek bij mij te hebben. Dit gesprek is vertrouwelijk en samen met het kind spreek ik af welke dingen ik aan de ouders mag doorgeven. De uitkomst van dit gesprek neem ik mee als input voor de afspraken en geeft kinderen meer rust in een toch moeilijke periode.”


Monique Knigge, familiemediator
“Als professionele en neutrale familiemediator kijk ik goed naar de wensen van u en uw partner. En als u samen kinderen hebt, wat in hun belang de beste afspraken zijn. Samen werken we aan afspraken en oplossingen waar u beiden achter kunt staan. We kijken goed naar wat de juridische, fiscale en financiële consequenties van uw keuzes zijn. Zo kunt u met een goede start uw “nahuwelijk” in!
Ik ben MfN Register- en familiemediator en ingeschreven bij de Raad voor Rechtsbijstand.”

Knigge Mediation Zwolle