Afbeelding
Aangeleverd

3 tips om jouw tuin zomerklaar te maken

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Het is bijna lente! Voordat je het weet kun je weer veel tijd in de tuin gaan doorbrengen. Na de winter is er vaak veel werk te verrichten om de tuin weer zomerklaar te maken. Om dit te kunnen bewerkstelligen hebben we een paar handige tips voor je op een rijtje gezet zodat je in de zomer weer volop mensen kunt uitnodigen!

Een overkapping

Dat we richting de lente en zomertijd gaan betekent helaas niet dat we niet meer te maken krijgen met regen of harde wind. Het plaatsen van een overkapping kan in dit geval de uitkomst bieden zodat je ondanks het weer toch nog buiten kunt zitten. Vroeger werden overkappingen eigenlijk alleen maar gemaakt van hout. Tegenwoordig zijn er nog veel meer mogelijkheden waar je uit kunt kiezen. Zo zien we steeds vaker dat er gekozen wordt voor een overkapping van plexi glas. Deze kunststoffen optie is zo populair omdat het te verkrijgen is in verschillende soorten en het een goedkoop materiaal is. Zo kun je kiezen voor een transparante versie, maar is het ook mogelijk om een overkapping te plaatsen van plexi glas die niet doorschijnend is. Een overkapping zal wind en weer moeten doorstaan, dit komt in dit geval zeker goed, omdat plexi glas wel 25 keer sterker is als echt glas.

De gevel

Als je eenmaal bezig bent is de kans groot dat je meteen alles wilt aanpakken. De gevel van een woning speelt een grote rol in de uitstraling van een tuin. We zien steeds vaker dat er wordt gekozen voor trespa platen als het gaat om een duurzame keuze voor gevelbekleding. De platen zijn eenvoudig aan te brengen en zijn erg weerbestendig. De platen zijn te verkrijgen in verschillende kleuren en zorgen voor een strakke uitstraling.

Decoratie

Natuurlijk speelt de decoratie ook een grote rol als het gaat om de uitstraling van de tuin. Vaak zijn de spullen die in de tuin staan na een koude winter aangetast. Daarom kan een snelle schoonmaakbeurt vaak geen kwaad. Een leuke tuinset, een grappige tuinkabouter of kleurrijke accenten kunnen een persoonlijke uitstraling geven aan de tuin. Ook zien we steeds vaker dat er grote afbeeldingen geplaatst worden in een tuin. Zo kun je kiezen voor een leuke opdruk met een mooi strand, zodat je als je de tuin inloopt voelt alsof je op vakantie bent. De afbeeldingen kunnen geplaatst worden tegen de schutting of de gevel van de woning en zijn bestand tegen weer en wind.

Afbeelding
Stichting Vier het Leven wil ouderen onbezorgd laten genieten van culturele uitstapjes Algemeen gisteren
Afbeelding
Grote deelname IJsselheem aan Triathlon Zwolle Ingezonden 25 sep., 20:20
Afbeelding
Deltion College en Zwolse culturele instellingen werken samen aan cultuureducatie Algemeen 25 sep., 17:16