Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Autoverzekering in Zwolle 9% goedkoper

Partnerbijdrages

Een autoverzekering in Zwolle is goedkoper dan gemiddeld in Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. Een autoverzekering in Zwolle kost gemiddeld 68,18 euro per maand. De gemiddelde Nederlander betaalt 74,75 euro per maand voor zijn autoverzekering. “Omgerekend is dit een verschil van wel 9 procent,” vertelt Amanda Bulthuis, expert geld en verzekeringen bij Geld.nl.

Veel criminaliteit met auto’s in Zwolle

Dat de premies voor autoverzekeringen in Zwolle lager dan gemiddeld liggen, is opmerkelijk. Autoverzekeraars kijken bij het bepalen van je autoverzekering premie onder andere naar de criminaliteitscijfers in je woonplaats. In Zwolle vonden in 2021 volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) 15 autodiefstallen plaats en 270 gevallen van vernielingen aan auto’s, landelijk is het gemiddelde 15 diefstallen en 82 vandalismegevallen per gemeente. “Vandalisme aan auto’s komt in Zwolle een stuk vaker voor dan gemiddeld in Nederland,” legt Bulthuis uit. “Hierdoor verwacht je dat de gemiddelde premie juist hoger zou zijn vergeleken met de rest van Nederland.”

Ook relatief druk in Zwolle

Daarnaast kijken autoverzekeraars bij het bepalen van de premie ook hoe druk het is in je woonplaats. Hoe drukker het is, hoe groter de kans op schade en hoe hoger je premie. Hiervoor kijken ze naar de stedelijkheidscijfers van het CBS. Met gemiddeld 2.094 adressen per vierkante kilometer is Zwolle ”Sterk stedelijk”. “Dat inwoners van Zwolle gemiddeld 9% minder premie voor hun autoverzekering betalen, is op basis van de CBS-gegevens dus moeilijk te verklaren”, aldus Bulthuis.

Tip! Wil je ook de goedkoopste autoverzekering in Zwolle? Ga dan autoverzekeringen vergelijken op Geld.nl. De premieverschillen tussen de autoverzekeraars onderling zijn groot, zo bespaar je gemiddeld 237 euro per jaar! 

Afbeelding
Mezzosopraan Roza Herwig met Julius Backer door naar halve finale Internationaal Vocalisten Concours Ingezonden 16 uur geleden
Afbeelding
PEC Zwolle oogst bescheiden applaus, maar staat na duel tegen AZ wel met lege handen Sport 18 uur geleden
Afbeelding
Jungheimercafé blij met tweede seizoen Algemeen 23 uur geleden