Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Geld lenen in Zwolle: Inwoners lenen 23% minder dan gemiddeld

Partnerbijdrages

Inwoners van Zwolle die een lening afsluiten, lenen fors lagere bedragen dan gemiddeld in Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. Zwollenaren leenden in 2022 gemiddeld 10.410 euro, terwijl de gemiddelde Nederlander 13.595 euro leende. “Omgerekend lenen inwoners van Zwolle dus 23 procent minder”, zegt Amanda Bulthuis, expert geld en verzekeringen bij Geld.nl.

Geld lenen voor auto populair in Zwolle

De vergelijkingssite onderzocht ook voor welke doelen Zwollenaren een lening sluiten. Met 23,1 procent van de aanvragen was een auto kopen het meest gekozen bestedingsdoel voor de leningen in Zwolle. In heel Nederland geldt dat voor 28 procent van de aanvragen. In Zwolle ligt dit percentage dus iets lager dan gemiddeld in Nederland.

Ook inboedel veel gekozen leendoel in Zwolle

Wel valt op dat Zwollenaren relatief vaak een lening afsluiten voor nieuwe meubels. 7,4 procent van de aanvragen uit Zwolle had als bestedingsdoel inboedel. In heel Nederland wordt 6,9 procent van de leningen gebruikt voor dit doel.

Tip! Geld lenen in Zwolle? Door leningen te vergelijken, bespaar je gemiddeld 783 euro op de totale kosten van je lening. Vergelijk daarom altijd de verschillende kredietverstrekkers.

Afbeelding
Mezzosopraan Roza Herwig met Julius Backer door naar halve finale Internationaal Vocalisten Concours Ingezonden 17 uur geleden
Afbeelding
PEC Zwolle oogst bescheiden applaus, maar staat na duel tegen AZ wel met lege handen Sport 20 uur geleden
Afbeelding
Jungheimercafé blij met tweede seizoen Algemeen gisteren