De eerste wedstrijden vonden zondag 3 september al plaats, heerlijk in het zonnetje.
De eerste wedstrijden vonden zondag 3 september al plaats, heerlijk in het zonnetje. Foto: Eigen foto

Tweede Passie4Sports Padel Open toernooi deze week bij TVZ 750

· leestijd 1 minuut Sport

PADEL - Na het succesvolle eerste Passie4Sports Padel Open toernooi van vorig jaar is deze week het tennis- en padelcomplex ’t Zwartewater weer het toneel van mooie padelwedstrijden. Van zondag 3 tot en met 10 september wordt namelijk het tweede Passie4Sports Padel Open gehouden, mede dankzij de ondersteuning van hoofdsponsor Passie4Sports en enkele co-sponsors. 

Het is alweer het derde padeltoernooi dat TVZ 750 dit jaar organiseert. Eerder werden de kwalificaties en het eindtoernooi van de Overijsselse padelkampioenschappen bij TVZ 750 gehouden. En ook in juni organiseerde de tennis- en padelvereniging een padeltoernooi. In de tussentijd zijn de leden van de vereniging akkoord gegaan met de bouw van nog eens twee padelbanen, die als alle vergunningen zijn afgegeven later dit jaar worden gebouwd. 

Bijzonder aan het Passie4Sports Padel Open is dat er niet meer in gecombineerde sterktecategorieën wordt gespeeld. “Waar je vorig jaar kon meedoen in bijvoorbeeld de 4/5, is dat nu in apart in categorie 4 of 5”, legt TVZ’er en toernooicommissielid Bas Stolte uit. “De aanmeldingen stroomden al snel binnen. Het toernooi was dan ook in een mum van tijd vol.”

Fantastisch

Ook dit jaar is Passie4Sports de trotse sponsor van dit TVZ 750-padeltoernooi. Vorig jaar sponsorde deze Zwolse kledingleverancier het toernooi voor de eerste keer, en dat smaakte naar meer, vertelt hoofdsponsor Pascal Frederiks. Zelf padelde hij ook mee op het toernooi, en dat was zeker niet voor het laatst. “Padel is echt verslavend, ik probeer twee keer per week te spelen, maar dat lukt helaas niet altijd. Toen ik weer gevraagd werd om hoofdsponsor te worden, zei ik meteen ja. Ik vind het fantastisch om mijn naam te koppelen aan zo’n mooi, groot en goed georganiseerd padeltoernooi. En met de tropische temperaturen in het vooruitzicht deze week, zal deze editie ongetwijfeld weer helemaal slagen.”

Na de poulewedstrijden deze week vinden komend weekend in alle sterktecategorieën de finales plaats: van de 9 tot aan de 1/2/3. En dat brengt op elk niveau spannende wedstrijden met zich mee. Op zaterdagavond 9 september wordt met hulp van DJ Daan een heerlijke feestavond gehouden met verloting. 

Frame uit de film met Ilse Lenstra en Sijmen de Jong (r).
Korte film 'Niemand Weet' door Zwolse filmmakers wint groots bij 48 Hour Filmproject en gaat naar wereldfinale in Seattle Algemeen 18 mei, 13:41
Afbeelding
Broodje in de oven leidt tot rookontwikkeling in de Vechtstraat Algemeen 18 mei, 11:13
Afbeelding
Regentonnenactie 2024: een ton voor een prikkie Algemeen 18 mei, 10:18