TVZ 750 is komende week het decor van de Overijssels Padelkampioenschappen.
TVZ 750 is komende week het decor van de Overijssels Padelkampioenschappen. Foto: Eigen foto

Overijsselse Padelkampioenschappen bij TVZ 750

Sport

PADEL - Padelliefhebbers kunnen na het NK Padel in de IJsselhallen direct doorschakelen naar het volgende padelspektakel: de Overijsselse Padelkampioenschappen. Die worden namelijk van 26 maart tot en met 2 april gehouden bij TVZ 750 op het tennis- en padelpark ’t Zwartewater. Allereerst vinden deze week de Zwolse kwalificaties plaats, waarna het finaleweekend dit jaar van vrijdag 31 maart tot en met zondag 2 april plaatsvindt.

Sinds 2020 worden in Overijssel de provinciale padelkampioenschappen gehouden, met Trimm al sinds de start als hoofdsponsor. De padelkampioenschappen beginnen met regionale kwalificaties, die deze week worden gehouden. Bij vier verschillende tennis- en padelverenigingen in Overijssel (TVZ 750, Tennis en Padel Colmschate, ATC Veenhorst uit Almelo en Topspinners uit Enschede) worden deze kwalificaties gespeeld.

Dat gebeurt in 10 verschillende sterktecategorieën: van P100 tot aan sterkte 8/9, en zowel in heren- en dames dubbel als gemengd dubbel. Daarvoor hebben zich in totaal 332 Overijsselse padellers ingeschreven, waarvan het merendeel (156) uit Zwolle en omstreken.

Populair

Mede door die grote belangstelling is al op zondag 26 maart begonnen met de kwalificaties in Zwolle, vertelt Edwin Oosterhof namens de organisatie bij TVZ 750. “In eerste instantie dachten we een paar wedstrijden op de extra zondag te moeten plannen, maar het bleek dat de belangstelling zo groot is dat we de hele zondag van 9:00 tot 21:00 uur nodig hadden. Ook de rest van deze week worden volop wedstrijden gespeeld en zit het schema vol. Dat laat zien hoe populair padel is in Zwolle en omgeving.”

Tijdens het finaleweekend komen de winnaars uit de kwalificaties van de drie andere verenigingen naar Zwolle om op het tennis- en padelpark van TVZ 750 aan de Peterskamp 8 te strijden om de titel Overijsselse padelkampioen in de verschillende categoriëen. Op zondag vinden de finales plaats en wordt duidelijk wie de titel wint.

Afbeelding
Kwazt! Samen werken aan bestaanszekerheid Algemeen 20 apr, 15:34
Trots tonen de kinderen met initiatiefnemer Jolan Van de Waeter (derde van rechts) hun zelfgemaakte huis.
Eindpresentatie Cultuur in de Wijk in Holtenbroek; kinderen bouwen met Abby D. aan een kleurrijk huis Algemeen 20 apr, 12:56
Afbeelding
Nieuwe Fraterhuis Talks over het ambacht achter de film door Jasper Rietman Algemeen 20 apr, 09:55
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 19 apr, 20:44
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 19 apr, 17:33
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 19 apr, 17:14