Bas Stolte, Edwin Oosterhof (beiden padeltoernooicommissielid TVZ 750) en Pascal Frederiks (Passie4Sports) naast de padelbanen bij TVZ 750.
Bas Stolte, Edwin Oosterhof (beiden padeltoernooicommissielid TVZ 750) en Pascal Frederiks (Passie4Sports) naast de padelbanen bij TVZ 750. Foto: (Eigen foto)

Slotdag TVZ 750 padeltoernooi

Sport

PADEL - Met een recordaantal van meer dan 150 deelnemers staat voor TVZ 750 vandaag, zondag 11 september, de slotdag van het 1e padeltoernooi Passie4Sports Padel Open op het programma. Op vier padelbanen, waarvan twee nieuwekunnen zowel toeschouwers als deelnemers genieten van de laatste dag van een fantastische padelweek.

Het padeltoernooi wordt georganiseerd op het padel- en tenniscomplex van TVZ 750 naast de atletiekbaan en aan het Zwartewater in Aa-landen. In april 2021 zijn hier twee padelbanen geopend, die al snel druk bezocht werden. Want padel is razend populair in Zwolle, vertelt TVZ’er en toernooicommissielid Bas Stolte. “Het afgelopen jaar hebben zich na de opening van die eerste twee banen bij TVZ meer dan 300 nieuwe leden aangemeld. Ook kunnen deze banen gehuurd worden door niet-leden. Daarom zijn nog eens twee banen gebouwd en hebben we nu vier padelbanen, waardoor we ook dit padeltoernooi voor de eerste keer kunnen organiseren.”

TVZ 750 is trots dat dit toernooi voor de eerste keer met zoveel deelnemers georganiseerd kan worden en met de ondersteuning van veel sponsoren. Als hoofdsponsor heeft de toernooicommissie Passie4Sports weten te strikken. Deze Zwolse kledingleverancier verzorgt al voor heel veel sportverenigingen hun officiële clubkleding, waaronder het eerste padelteam van TVZ. Pascal legt uit waarom hij het toernooi ondersteunt. “Ik ben vorig jaar maart met mijn sportkledingbedrijf Passie4Sports begonnen, en ook in aanraking gekomen met padel. Ik heb vroeger nog bij TVZ getennist en later in Westenholte, maar ik ben nu wel verslaafd geraakt aan padel. Dus dat ik dit mooie toernooi ondersteun, is voor mij heel logisch.”