Bij TVZ 750 stond de week en....
Bij TVZ 750 stond de week en.... Foto: Eigen foto

Finales Overijsselse Padelkampioenschappen TVZ 750 slaan aan

· leestijd 1 minuut Sport

PADEL - Padelliefhebbers konden na het NK Padel in de IJsselhallen direct doorschakelen naar het volgende padelspektakel: de Overijsselse Padelkampioenschappen. Die werden afgelopen week gehouden bij TVZ 750 op het tennis- en padelpark ’t Zwartewater, gevolgd door het finaleweekend afgelopen zondag.

Sinds 2020 worden in Overijssel de provinciale padelkampioenschappen gehouden, met Trimm al sinds de start als hoofdsponsor. De padelkampioenschappen beginnen met regionale kwalificaties, die vorige week zijn gehouden. Bij vier verschillende tennis- en padelverenigingen in Overijssel (TVZ 750, Tennis en Padel Colmschate, ATC Veenhorst uit Almelo en Topspinners uit Enschede) zijn deze kwalificaties gespeeld.

Afgelopen weekend kwamen de winnaars bij elkaar in Zwolle om te strijden in 10 verschillende sterktecategorieën: van P100 tot aan sterkte 8/9, en zowel in heren- en dames dubbel als gemengd dubbel. Daarvoor hebben zich in totaal 332 Overijsselse padellers ingeschreven, waarvan het merendeel (150) uit Zwolle en omstreken.

Verrassend goed te doen

Ondanks een aantal regenbuien op zaterdag, konden de achtste en kwartfinales goed worden gespeeld, vertelt Edwin Oosterhof namens de organisatie. “Dat was verrassend genoeg goed te doen. De weersverwachtingen leken namelijk aanvankelijk minder te zijn, maar het pakte toch goed uit op een enkele plensbui na. Zondag hadden we niet alleen een zonnige dag, maar ook vooral schitterende finalewedstrijden. Ik schat in dat er wel een paar honderd bezoekers over de hele dag door naar ons tennis- en padelpark zijn gekomen. Al met al een zeer geslaagde week met mooi padelspel en geweldige deelnemers.”

Het is zeker niet het laatste padeltoernooi dat TVZ 750 dit jaar organiseert, want zowel in juni als in september kunnen padellers zich weer met elkaar meten. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de site van de tennis- en padelbond KNLTB. De komende weken staan de weekenden in het teken van de voorjaarscompetitie, waar dit jaar bij TVZ 750 een recordaantal van 24 padelteams meedoen. 

het weekend in het teken van de Overijsselse padelkampioenschappen.
Kaart van de gebieden in Overijssel en Gelderland getroffen door de overstromingen in 1825.
Nieuw project over de Overijsselse watersnoodramp van 1825 en de lessen hiervan voor het waterbeheer van de toekomst Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Theatervoorstelling over het geweten van de laatste secretaresse van Hitler te zien in Odeon Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
De Passerelle, de nieuwe duurzame loopbrug over het spoor, komt naar Zwolle: Aangepast bus- en treindienstregeling Algemeen gisteren
Afbeelding
112 Zwolle: Bestelbus knalt tegen een lichtmast: Bestuurder spoorloos 112 21 apr, 13:16
Afbeelding
Openluchtbad Zwolle opent deuren op Koningsdag: Voorverkoop tot en met 26 april Algemeen 21 apr, 12:08
Afbeelding
Saxofoonkwartet Quatro Saxophoni bij Theeschenkerij Oldeniel Algemeen 21 apr, 10:02