Afbeelding
Foto: Pixabay

Zwollenaar naast verkrachting ook verdacht van uitlokking kind

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE (JPZ) – De 39-jarige Zwollenaar die verdacht wordt van het verkrachten en wurgen van een 70-jarige vrouw aan de Rijnlaan wordt nu ook ontucht met een kind verweten. Hij zou een 11-jarig meisje gevraagd hebben ‘’haar plasser te laten zien’’, bleek dinsdag in de rechtszaal.

“En ze zou dat ook gedaan hebben”, zei de officier van justitie over dit nieuwe feit. Het kwam kennelijk naar boven na onderzoek aan de telefoon en de laptop van verdachte David S. Op een van de beide gegevensdragers stonden screenshots van een WhatsApp-gesprek met het meisje. S. werd al verdacht van de verkrachting van een 70-jarige vrouw begin april dit jaar. Het 70-jarige slachtoffer werd in de bosjes aan de Rijnlaan gevonden. Ze lag aanvankelijk roerloos op de grond, maar nog voor de politie arriveerde vroeg ze om hulp. Ze was onderkoeld en bleek te zijn gewurgd, waarna ze bewusteloos raakte. Daarna zou ze zijn verkracht.

DNA-onderzoek bevestigt dat de man de binnenzijde van de broek van het slachtoffer heeft aangeraakt, vervolgde de officier van justitie. DNA van S. is op die binnenzijde aangetroffen. Ook bleek uit aanvullend onderzoek dat in de hals van de vrouw een breuk in het kraakbeen zit. Daaruit moet blijken dat ze gewurgd is door S. De man werd ook al verdacht van bezit van kinderporno. 

S. is eerder veroordeeld voor het dumpen van een lijk in de Zwolse gracht in augustus 2013. Na drugsgebruik kreeg een 27-jarige vrouw uit Ermelo in zijn slaapkamer een overdosis, zo bleek destijds uit sporenonderzoek. Een dag later wikkelde hij haar naakte lichaam in een tapijt, plakte die dicht en rolde het lijk vanuit een winkelwagentje in de Nieuwe Vecht, vlakbij waar hij destijds woonde.

Hij zit vast in afwachting van onderzoek in het Pieter Baan Centrum. De officier van justitie wil schot houden in de zaak, want ze wil deze op 19 december inhoudelijk behandeld hebben in de rechtbank. Advocaat Roel van Faassen zei dat zijn cliënt ook zo snel mogelijk de zaak inhoudelijk op zitting wil hebben.

Gerard Meijeringh

Frame uit de film met Ilse Lenstra en Sijmen de Jong (r).
Korte film 'Niemand Weet' door Zwolse filmmakers wint groots bij 48 Hour Filmproject en gaat naar wereldfinale in Seattle Algemeen 18 mei, 13:41
Afbeelding
Broodje in de oven leidt tot rookontwikkeling in de Vechtstraat Algemeen 18 mei, 11:13
Afbeelding
Regentonnenactie 2024: een ton voor een prikkie Algemeen 18 mei, 10:18