Afbeelding
Foto: Shutterstock

Vrijspraak voor verdachte van verkrachting vriendin

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE (JPZ) – Een 30-jarige man uit Zwolle is vrijgesproken, nadat hij verdacht werd van het verkrachten van zijn ex-vriendin. Dat hij in een WhatsApp-gesprek zijn spijt betuigde is voor de rechtbank onvoldoende bewijs voor een verkrachting.

“Het spijt me, dat had ik niet moeten doen’’ schreef de 30-jarige Daniël aan zijn ex-vriendin. Het was een reactie op haar verwijt dat hij seks met haar had tegen haar wil. In oktober 2019 stapte ze naar de politie met het verhaal dat ze in haar relatie met Daniël zes keer verkracht is.

Ze woonden destijds bij de JP Van den Bentstichting in Zwolle. In het ‘kortverblijfhuis’ biedt deze stichting mensen tijdelijk onderdak en hulp. Haar begeleidster herinnerde zich Daniël vooral als een zeer op seks beluste man. Daniël stond op een dag op de slaapkamer van een andere cliënt en zei dat hij seks met haar wilde. Ze was een uur lang bezig hem uit haar slaapkamer te krijgen. Hierover zei de verdachte dat hij die dag een slok op had, maar dat hij nooit in haar slaapkamer heeft gestaan.

Dat hij sorry zei voor een verkrachting daarvoor is onvoldoende bewijs, zo vond de rechtbank in Zwolle. Of hij tegen haar wil seks met haar had, en zo ja waar dan, ook daarvoor ontbreekt het bewijs in het strafdossier. Feitelijk is er niet meer bewijs dan de verklaring van de vrouw, stelt de rechtbank. De verdachte heeft ontkend en dat alles maakt dat er onvoldoende bewijs is voor de verkrachtingen.


Gerard Meijeringh