Afbeelding
Foto: Pedro Sluiter

Eerste schooldag wordt feestje: Basis-school verder als kindcentrum de Vlieger

Algemeen

ZWOLLE – De kinderen van basisschool De Vlieger 3 beleefden maandag een feestelijk begin van het nieuwe schooljaar. Onder grote belangstelling werd de nieuwe naam en logo onthuld. De school gaat verder onder de noemer kindcentrum de Vlieger.

De hoofdrol was maandag weggelegd voor de jarige Beau Visser. Hij mocht het lint doorknippen, waarmee de opening van het kindcentrum een feit was. Daarna was het tijd voor muziek en een dansje. Met de officiële opening werd een drieluik afgerond, het zogenoemde ‘ontvliegeren’ van de drie Vliegerscholen in Zwolle. 

In september vorig jaar was de Vlieger 1 aan de beurt. Deze school in Westenholte ging verder onder de nieuwe naam Westwijs. Vlak voor de zomervakantie werd De Vlieger 2 in Stadshagen omgedoopt tot kindcentrum Kasteelhoeve. Maandag werd het ‘ontvliegeren’ voltooid, maar eigenlijk was er geen sprake van ontvliegeren van de Vlieger 3, gezien de nieuwe naam. “Wij blijven vliegen. De Vlieger is een bekende naam in Stadshagen. Waarom zou je de naam dan veranderen?”, aldus Marjolein Sijmons, de nieuwe directeur van Kindcentrum de Vlieger. Wel nieuw is de vorming van een kindcentrum. Basisonderwijs, kinderdagopvang, peuteropvang en buitenschoolse opvang (BSO) zitten nu onder één dak. “Voor de kinderen is dit heel fijn. Allemaal op één locatie met mensen die ze kennen”, aldus Sijmons.
De drie genoemde scholen zijn onderdeel van Catent. Onder andere door de naamsverandering krijgen de scholen de ruimte om een eigen identiteit te ontwikkelen en kunnen ze zich op een eigen manier profileren.

Afbeelding
Kinderen van Kindcentrum de Vlieger vermaken zich uitstekend op de eerste schooldag.
Afbeelding

Gerard Meijeringh

Frame uit de film met Ilse Lenstra en Sijmen de Jong (r).
Korte film 'Niemand Weet' door Zwolse filmmakers wint groots bij 48 Hour Filmproject en gaat naar wereldfinale in Seattle Algemeen 18 mei, 13:41
Afbeelding
Broodje in de oven leidt tot rookontwikkeling in de Vechtstraat Algemeen 18 mei, 11:13
Afbeelding
Regentonnenactie 2024: een ton voor een prikkie Algemeen 18 mei, 10:18