Afbeelding
Foto: Pedro Sluiter

Basisschool De Vlieger in Westenholte wordt WestWijs

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - In Westenholte is donderdagmiddag de nieuwe naam van basisschool De Vlieger onthuld. De school gaat verder onder de noemer WestWijs.

Feestelijke onthulling 

Leerlingen, ouders en buurtbewoners mochten meedenken over een nieuwe naam. Uit die inzendingen is de naam WestWijs gekozen. De dochter van de ouder die de naam heeft bedacht, mocht de nieuwe naam van de school onthullen. Daarna was het groot feest op het schoolplein. Zo konden leerlingen, ouders/verzorgers en buurtbewoners genieten van een hapje en een drankje en waren er leuke activiteiten. Iedereen kon lekker dansen op muziek van de DJ, de stormbaan beklimmen, los op het springkussen en er was een ballonnengoochelaar. Er was een uitgelaten sfeer en ook veel leerlingen van groep acht van vorig jaar waren nog even terug op hun ‘oude’ school. 

WestWijs: Wijs worden in Westenholte! 

De werkgroep bestaande uit ouders en medewerkers van De Vlieger 1 waren het unaniem eens. WestWijs is een naam die past bij de school. Het is een mooie combinatie van de lokale ligging in Westenholte en onderwijs. “Kinderen mogen bij WestWijs eigenwijs zijn, ieder met zijn eigen talenten en ontwikkeling waarbij er verschil mag zijn en iedereen met respect wordt behandeld. Daarnaast worden de kinderen bij WestWijs wereldwijs, met de blik naar buiten leren de kinderen dat ze onderdeel zijn van de maatschappij. Door bewegend leren en samenwerken te stimuleren, kunnen de kinderen zich met plezier ontwikkelen”, aldus WestWijs. 

‘Ontvliegeren’ 

De onthulling van de nieuwe naam van De Vlieger 1, is de start van het ‘ontvliegeren’ van De Vlieger 1, De Vlieger 2 en De Vlieger 3 in Stadshagen en Westenholte. In schooljaar 2022-2023 krijgen de drie scholen, die allemaal onderdeel zijn van Catent, de ruimte om zich op hun eigen manier te profileren. Het verdergaan onder een nieuwe naam, past dan ook bij de ontwikkelingen die De Vlieger 1 afgelopen tijd heeft doorgemaakt. “WestWijs staat voor een warme en veilige school. Die gaat voor het geluk van de kinderen die de ruimte krijgen om zich met plezier volop te ontwikkelen! Vanuit wederzijds vertrouwen, betrokkenheid en oog voor elkaar.” 

Lees volgende week in Weekblad De Swollenaer meer over de naamwijziging van de basisschool in Westenholte. 

Afbeelding
Afbeelding

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Geen stille nacht in de Lutherse Kerk, maar de klanken van kindergelegenheidskoor Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Buurthelden gezocht: Welke Zwollenaar verdient waardering? Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Gemeenteraad debatteert over parkeerstrategie 2040 en normaliseren in de jeugdzorg Algemeen 20 uur geleden