Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Kindcentrum De Vlieger 2 in Stadshagen wordt Kindcentrum Kasteelhoeve

· leestijd 1 minuut Algemeen

STADSHAGEN - Afgelopen vrijdag is de nieuwe naam van Kindcentrum De Vlieger 2 feestelijk onthuld. Voortaan gaat Kindcentrum De Vlieger verder onder de noemer Kindcentrum Kasteelhoeve.

De kinderen, ouders en medewerkers mochten meedenken over een nieuwe naam. Uit die inzendingen is de naam Kindcentrum Kasteelhoeve gekozen. Tijdens het zomerfeest werd de nieuwe naam onthuld in het bijzijn kinderen van de kinderopvang, de BSO, de leerlingen van de basisschool, hun ouders/verzorgers, medewerkers en andere betrokkenen. Het was een groot feest op het schoolplein dat helemaal in het teken stond van ridders en prinsessen. Zo konden leerlingen, kinderen, ouders/verzorgers en buurtbewoners genieten van een hapje en een drankje en waren er leuke activiteiten. 

De werkgroep, bestaande uit ouders, leerlingen en medewerkers van Kindcentrum De Vlieger 2, waren het eens: Kindcentrum Kasteelhoeve is een mooie combinatie van de ligging tussen Kasteel Werkeren en Park de Stadshoeve in Stadshagen, de kinderopvang en het basisonderwijs. Kindcentrum Kasteelhoeve biedt basisonderwijs, buitenschoolse opvang, kinderopvang en buitenschoolse activiteiten voor kinderen van 10 weken tot 13 jaar. Er is een breed aanbod aan activiteiten waarbij iedereen meetelt, meedoet en leert. Samen met Stichting Catent, Catent Kinderopvang, Kinderopvang Breed en externe partners biedt Kindcentrum Kasteelhoeve in Stadshagen een stevige basis voor elk kind. 

De onthulling van de nieuwe naam van Kindcentrum De Vlieger 2, is de tweede stap in het ‘ontvliegeren’ van KBS De Vlieger 1, Kindcentrum De Vlieger 2 en KBS De Vlieger 3 in Stadshagen en Westenholte. In september vorig jaar ging KBS De Vlieger 1 verder onder de naam WestWijs. En nu is het de beurt aan Kindcentrum De Vlieger 2. De drie scholen, die allemaal onderdeel zijn van Catent, krijgen hiermee de ruimte om zich op hun eigen manier te profileren.

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Toeristenbelasting in Zwolle met 25 procent gestegen Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Verschillende verkeersmaatregelen op zaterdag 2 maart vanwege Ster van Zwolle en betoging Algemeen 20 uur geleden
Floris Meijers
Minioren SWOL 1894 excelleren op NK Sport Ingezonden 21 uur geleden
Afbeelding
Raad van State: 'Tijdelijk afzien van handhaving PAS-melders mag, mits goed gemotiveerd' Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Zangers gezocht voor Die Fledermaus.nu Algemeen 22 uur geleden
Chris Kruitbosch.
Kruitbosch wil met micromobiliteit steden duurzamer maken Partnerbijdrages 22 uur geleden