cof
cof Foto: Aangeleverd

Kunst in de gang.

Algemeen

ZWOLLE - In de kleinste galerie van Zwolle aan het Koewegje worden dit najaar weer drie exposities georganiseerd. Zaterdag 30 september en 1 oktober is de veertiende expositie te zien in de serie Contrapunt. Twee kunstenaars, Karin Gerfen en Tienke Zijlstra, maken samen een tweestemmige expositie. Slechts één weekend te zien van 12.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. De beide kunstenaars zijn aanwezig.

Karin Gerfen is bekend geworden met ruimtelijke werken, waarbij draadinstallaties verrassende verbindingen in het landschap maken. Tienke Zijlstra tekent op gigantische formaten met verwijzingen naar het innerlijke vleselijke landschap van het menselijk lijf. Beide zullen op een geïmproviseerde manier de smalle ruimte van de gang aanpakken wat zeker tot een verrassend resultaat zal leiden.

Over Contrapunt
Deze titel verwijst naar een begrip uit de muziek en betekent meerstemmig of tegenstem. In een contrapunt vormen de stemmen samen een harmonisch geheel. Los van elkaar blijven ze zelfstandige krachtige melodieën. Voor de serie Contrapunt wordt een Kunstenaar uitgenodigd om een tegenstem te zoeken, waarmee hij of zij een expositie wil maken.

Afbeelding

Gerard Meijeringh

Frame uit de film met Ilse Lenstra en Sijmen de Jong (r).
Korte film 'Niemand Weet' door Zwolse filmmakers wint groots bij 48 Hour Filmproject en gaat naar wereldfinale in Seattle Algemeen 18 mei, 13:41
Afbeelding
Broodje in de oven leidt tot rookontwikkeling in de Vechtstraat Algemeen 18 mei, 11:13
Afbeelding
Regentonnenactie 2024: een ton voor een prikkie Algemeen 18 mei, 10:18