Afbeelding

Minister Schultz ondertekent tracébesluit N35 Zwolle-Wijthmen

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) heeft het tracébesluit N35 Zwolle-Wijthmen ondertekend. De weg wordt tussen Zwolle en Wijthmen verbreed naar twee keer twee rijstroken. Daardoor kan de maximumsnelheid omhoog naar honderd kilometer per uur. De werkzaamheden beginnen in 2017.

Het verkeer op de N35 Zwolle-Wijthmen is toegenomen en de weg heeft tijdens de spits onvoldoende capaciteit om het verkeer goed te verwerken. Ter hoogte van Wijthmen komt een nieuw tracé dat bij de Koelmansstraat weer aansluit op de bestaande weg richting Heino. De Kroesenallee wordt via een viaduct met op- en afritten op de N35 aangesloten.

Rijkswaterstaat legt het tracébesluit tot en met 12 augustus 2015 ter inzage. Belanghebbenden die hun zienswijze over het ontwerptracébesluit naar voren hebben gebracht, alsmede belanghebbenden die redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijzen over het ontwerptracébesluit naar voren hebben gebracht, kunnen binnen zes weken na de bekendmaking van het tracébesluit in de Staatscourant beroep aantekenen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het tracébesluit met bijlagen ligt ter inzage op de volgende plaatsen tijdens reguliere openingstijden: het provinciehuis van Overijssel (receptie), Luttenbergstraat 2 in Zwolle; het stadskantoor van de gemeente Zwolle (infocentrum), Lübeckplein 2 in Zwolle; het gemeentehuis van Dalfsen, Raadhuisstraat 1 in Dalfsen; het ministerie van Infrastructuur en Milieu, Plesmanweg 1-6 in Den Haag. Het tracébesluit is digitaal beschikbaar via de site van Directie Participatie: www.platformparticipatie.nl/n35zwollewijthmen.

De aanpak van de N35 (van Zwolle tot Wierden) is gericht op het stapsgewijs verbeteren van delen van de weg en bestaat uit maatregelen voor de korte en de lange termijn. Belangrijkste doelstellingen zijn het verbeteren van de bereikbaarheid en van de veiligheid. De aanpak van de trajecten Zwolle-Wijthmen en Nijverdal-Wierden zijn gericht op het verbreden van de weg tot twee keer twee rijstroken met een maximumsnelheid van honderd kilometer per uur. Voor het wegdeel Wijthmen-Nijverdal zijn er plannen om de belangrijkste knelpunten aan te pakken. Tot slot wordt in Nijverdal een tunnel gebouwd.

Kijk voor meer informatie over het project op www.rijkswaterstaat.nl/N35 of bel met de gratis informatielijn van Rijkswaterstaat 0800-8002.