Vince den Akker
Vince den Akker Foto: Henry Dijkman

Berkum wil kampioensfeestje Excelsior uitstellen

· leestijd 1 minuut Sport

AMATEURVOETBAL - Berkum gaat zaterdag op bezoek bij lijstaanvoerder Excelsior ’31 voor een pittig karwei, want de thuisclub kan dan de titel in de 4e Divisie D binnen halen. De Zwollenaren zijn echter zeker niet van plan om zich maar zo te laten slachtofferen.

“De druk ligt er bij Excelsior vol op, maar wij hebben laten zien dat goed voetballende teams ons beter liggen dan verdedigende ploegen”, vindt Berkum-spits Vince van den Anker. “Wij zijn dus zéér gemotiveerd om hun kampioensfeestje te verpesten!”

Indrukwekkende serie

Excelsior degradeerde vorig jaar via de nacompetitie naar de 4e Divisie, maar bleek daar toch te sterk voor de rest. De equipe van trainer Jos van der Veen stond vanaf de start in de top van de ranglijst en is na de winterstop niet meer van de eerste plek verdrongen. Excelsior verloor maar één keer, in december met 2-0 bij Scherpenzeel, en zette daarna een indrukwekkende serie neer met liefst 11 (!) keer winst op rij.
Vorige week liep het echter minder met de Rijssense ploeg. Bij streekgenoot DETO kwam Excelsior niet verder dan 2-2 en dat had nóg slechter uit kunnen pakken voor de koploper.

Te grillig

Berkum verloor in november thuis met 0-1 van Excelsior, maar de Zwollenaren hadden toen het gevoel dat er meer in had gezeten. De laatste weken presteert Berkum te grillig om nog echt aanspraak te maken op prijzen. Na een zuur verlies bij AZSV (1-0) en een pak rammel tegen Rohda Raalte (1-4) volgde een knappe 0-3 winst bij nummer twee Scherpenzeel. Vorige week ging het echter weer een stuk minder bij de ploeg van coach Eduard Lindeboom.
Tegen SDV Barneveld werd er weliswaar met 1-1 gelijkgespeeld, maar dat was behoorlijk geflatteerd. De bezoekers domineerden, maar verzuimden een snelle voorsprong uit te breiden. Lars Miedema bracht Berkum in de állerlaatste minuut alsnog langszij, waarmee een niet meer verwacht punt een feit was voor de Zwollenaren.

Titel voor grijpen

Excelsior ’31 heeft nu, met nog drie duels te gaan, een voorsprong van acht punten op achtervolger Scherpenzeel en heeft de titel dus voor het grijpen. Berkum, zesde op de ranglijst, zal dat Rijssense feestje even willen uitstellen, maar weet maar al te goed dat dat een flinke klus wordt. De mogelijk beslissende wedstrijd Excelsior ’31-Berkum begint zaterdag om 14.30 uur.

Uitzicht over de Wiessenbergsche kolk
Voorjaar in de IJsseluiterwaarden bij Hattem, wandelen rond de Wiessenbergsche Kolk Nieuws Ingezonden 7 uur geleden
Afbeelding
Gratis workshop Moodboard maken bij Creaclub Pierik Nieuws Ingezonden 9 uur geleden
Afbeelding
Productiehuis De Verhalenboot houdt twee minifestivals op 25 en 26 mei Algemeen 11 uur geleden