Henkjan Ruijfrok voltooit New York marathon voor KiKa
Henkjan Ruijfrok voltooit New York marathon voor KiKa brugmedia.nl

Henkjan Ruijfrok voltooit New York marathon voor KiKa

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE/NEW YORK ? Henkjan Ruijfrok heeft zondag de New York marathon gelopen in een tijd van 4 uur 38 minuten en 26 seconden. Met zijn prestatie haalde de Zwollenaar vijftienduizend euro op voor stichting Kinderen Kankervrij (KiKa).

De New York marathon vond plaats, exact twee jaar nadat Ruijfroks dochter Anne op achtjarige leeftijd aan de gevolgen van een inoperabele herstentumor overleed. Reden voor de hardloper om aan de marathon deel te nemen. Hij heeft de marathon in een gemiddelde van 9.07 kilometer per uur gelopen, zo meldt hij op Facebook. ?Ik heb mijn wedstrijd opgedeeld in stukken van 53 minuten en 2 minuten rust. Ik ben heel blij dat het me gelukt is om alléén tijdens de twee minuten rust te wandelen en voor de rest niet. Het ging dan wel niet snel, maar het ging wel.? Volgens Ruijfrok was het prachtig loopweer tijdens de wedstrijd. ?Voor wat betreft de temperatuur. Op delen van het parcours was er wel een harde, koude wind. Ik heb wel met een lange broek, shirt met lange mouwen, muts en handschoenen gelopen, maar gemiddeld heb ik het niet te warm of te koud gehad.? Het parcours door New York en de twee miljoen ?gekke Amerikanen' langs de kant was voor hem een ware belevenis, zo schrijft de Zwollenaar. ?Ze hadden allerlei borden en spreuken, zoals ?You run better than our government', ?You run faster than Taylor Swift's boyfriend' en ?Run like zombies are following you'.?

In totaal liep stichting KiKa met een groep van 87 deelnemers de Run for KiKa New York. Na de finish werd de cheque bekendgemaakt. De sportieve actie heeft bijna 720.000 euro opgeleverd.