Afbeelding
Pedro Sluiter

Vijfhonderd bezoekers genieten van kerstdiner in de WRZV-hallen

Algemeen

KAMPERPOORT – In de WRZV-hallen was woensdagavond het jaarlijkse kerstdiner voor gezinnen met een laag inkomen en voor iedereen die behoefte heeft aan een warme en gezellige kerstavond. Het was de 26ste editie en de 25ste op deze locatie.

Het maximale aantal van vijfhonderd mensen schoof bij de lange tafels aan. Freddy Eikelboom, voorzitter van de stichting Vrienden van de Herberg, opende de avond. Hij bedankte namens alle aanwezigen zijn schoonvader Joop van Ommen, de grote initiatiefnemer van het kerstdiner, en overhandigde hem daarvoor een fles wijn. Wethouder René de Heer prees vervolgens ook nog maar weer eens het initiatief van Van Ommen. “Iedereen heeft recht op een beetje gezelligheid: even geen zorgen en geen eenzaamheid. Dankzij Joop is dit kerstdiner er en slaapt er in Zwolle niemand op straat.” Tijdens het kerstdiner waren er weer veel betrokken Zwollenaren aanwezig. Ook bestuurders, naast wethouder René de Heer, gedeputeerde Eddy van Hijum, oud- senator en wethouder Margriet Meindertsma en de voorzitter van PEC Zwolle Adriaan Visser. Een aantal clowns verzorgden het vermaak voor de aanwezige kinderen.

Naast het driegangen kerstdiner kon de organisatie alle aanwezige gasten dit jaar ook weer voorzien - met dank aan organisatie Kerst Zwolle - van een goed gevuld kerstpakket. De avond werd muzikaal opgeluisterd door het Zwolse duo Ed de Jong en Lizette van Kuik.

Afbeelding
Afbeelding