Afbeelding
Eigen foto

Kinderen van OBS de Krullevaar halen 1706 euro op voor Cliniclowns

· leestijd 1 minuut Algemeen

STADSHAGEN - Ambassadeur Yvonne Looijen van Cliniclowns kwam vrijdag naar OBS de Krullevaar om te vertellen over het werk van de Cliniclowns. De leerlingen hadden een grote verrassing voor haar. Met een sponsorloop hadden ze 1.716,05 euro bij elkaar gerend voor de organisatie.

Twee leerlingen overhandigden haar de cheque. Looijen: ‘Wat een geweldige actie van de kinderen van OBS de Krullevaar. Cliniclowns is erg blij met deze actie want we zijn afhankelijk van giften’. De leerlingen van OBS de Krullevaar liepen op woensdag 18 mei een sponsorloop waarmee ze 1.716,05 euro bij elkaar renden voor Cliniclowns. Hiermee kunnen meer dan 47 zieke en gehandicapte kinderen worden opgevrolijkt met een bezoekje van een Cliniclown. Nadat de leerlingen een filmpje hadden gezien over het werk van de Cliniclowns kregen ze een sponsorformulier mee en vroegen familie, vrienden en buren om ze te sponsoren. Op 18 mei was het zover. Ouders en leerkrachten moedigden de leerlingen aan om zoveel mogelijk rondjes te rennen om het basketbalplein bij de school. Van groep 1 tot en met groep 8 deden alle leerlingen hun best zoveel mogelijk geld bij elkaar te rennen. Elke ronde werd afgestemd door een stempelclown en er was één leerling die zijn hele stempelkaart vol had, hij had maar liefst twintig rondjes gelopen binnen tien minuten.
Stichting Cliniclowns Nederland biedt kinderen met een ziekte en/of handicap afleiding en plezier. De Cliniclowns laten hen weer even baas zijn over hun eigen situatie. Momenteel spelen meer dan 65 speciaal opgeleide professionele Cliniclowns in ruim honderd ziekenhuizen en andere zorginstellingen door heel Nederland.