Afbeelding
Joost Jansen

MBO Bruisdag telt recordaantal deelnemers

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - De MBO Bruisdag is woensdag van start gegaan met 3.500 deelnemers. Daarmee is de Bruisdag in vier jaar tijd met zo’n duizend deelnemers gegroeid.

Tijdens de introductiedag leren studenten kennismaken met elkaar, de docenten en de stad Zwolle. De MBO Bruisdag komt tot stand door samenwerking tussen Buro Ruis en de vier Zwolse MBO-instellingen Deltion, Landstede, Groene Welle en Cibap.

De dag bestaat uit twee delen: Zwolle Rond en Relax in the City. Tijdens Zwolle Rond leren de MBO-studenten kennismaken met alle facetten van de stad. Het programma biedt voor ieder wat wils met onder meer improvisatie cabaretgroep Op Sterk Water in Theater De Spiegel, muziektheater Herman In Een Bakje Geitenkwark in schouwbrug Odeon, De Grote Karaoke Show in Poppodium Hedon, een videoclip expositie in Filmtheater Fraterhuis, het preventieplein van de brandweer (compleet met rookkamer en simulator) en buitenactiviteiten als de Blob Jump, klimmuur en een stormbaan.

Vervolgens kunnen de deelnemers tijdens Relax In The City lekker ontspannen, bijvoorbeeld op de eigengemaakte pop-up Bruisbeach waar ze kunnen suppen, kanoën of genieten van een lekkere smoothie. Daarnaast kunnen nieuwe MBO-studenten alvast een rijles nemen van Van Buuren op het Grote Kerkplein en is de theatergroep De Italianen aanwezig om de dag te voorzien van een exotisch tintje. De dag wordt afgesloten met een afterparty in Café Bommel.

De Bruisweken worden georganiseerd door Buro Ruis, het samenwerkingsverband van de acht Zwolse Onderwijsinstellingen, gemeente Zwolle, Zwolse Theaters en Hedon. Kijk voor meer informatie op www.bruisweken.nl.