Foto: Jorrit Lousberg
Foto: Jorrit Lousberg Jorrit Lousberg

Zwollenaren Emma en Marten presenteren ‘revolutionaire’ zonneauto Nuna9

Algemeen

DELFT - Het Nuon Solar Team heeft woensdag haar nieuwste zonneauto, Nuna9, gepresenteerd. Met een nieuwe vorm, een kleiner zonnepaneel en “a touch of Dutch” op de zijkant, straalde de nieuwe zonneauto bij laboratorium Lijm & Cultuur in Delft.

De studenten van de TU Delft verdedigen in oktober met Nuna9 de wereldtitel tijdens de World Solar Challenge in Australië. Marten Arthers en Emma Vercoulen komen uit Zwolle en zijn twee van de zestien studenten die de zonneauto hebben ontworpen en gebouwd.

Het Nuon Solar Team: “Het ontwerp van Nuna9 is er een die we nog niet eerder in de zonneracewereld hebben gezien. De grootste verandering op het gebied van aerodynamica is dat Nuna9 geen overhangende neus meer heeft en Nuna9 een compact racemonster geworden is.

Coureur Emma Vercoulen vertelt: “Dit jaar mag ik in de allerkleinste Nuna rijden die ooit is gebouwd. Dat is natuurlijk geweldig. Omdat Nuna kleiner werd, moesten we ook iets doen aan het formaat van de coureursbox. Hoe kleiner de coureur, hoe kleiner die box kan zijn. Ik bleek één van de kortste teamleden te zijn en mag Nuna daarom straks in Australië besturen.”