Afbeelding

Esther Groenenberg stelt Lions Nieuwjaarsconcert samen

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE – Lions Club Zwolle heeft, namens de drie Zwolse Lionsclubs, het traditionele Nieuwjaarsconcert georganiseerd. Esther Groenenberg heeft het concert, dat op 7 januari 2018 wordt gehouden, samengesteld.

Het thema is ‘Oud en Nieuw’. Ervaren Zwolse muzikanten delen het podium met jonge Zwolse talenten. Het nieuwjaarsconcert begint om 15.00 uur in Odeon de Spiegel. De organisatie hoopt dat alle achthonderd zitplaatsen worden bezet, want de opbrengst van het nieuwjaarsconcert wordt aan een goed doel geschonken. Dit jaar is ervoor gekozen om de opbrengst ten goede te laten komen aan Stichting Meedoen in het Groen. Meedoen in het Groen omarmt op Buitengoed de Herfte in Zwolle mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt of onderwijs.

Meedoen in het Groen faciliteert kleinschalige ambachtelijke en educatieve bedrijvigheid die (jonge) mensen met afstand tot de arbeidsmarkt en het onderwijs een kans geeft. Enkele bedrijvige voorbeelden zijn Hanze Duck Sociaal Leerbedrijf (het renoveren van 2CV’s), Binthout houtbewerking, SymBIO & Zo (biologische kwekerij) en Axent Groen (groenvoorziening). Op het gebied van onderwijs wordt gewerkt met kleinschalige educatieve projecten. Enkele voorbeelden: Sprookjesfestival in samenwerking met het Autismehuis, Zintuigenpad in samenwerking met Axent Groenvoorziening, (Boom)Kweekdag in samenwerking met Omega Zorg en SymBIO & Zo, Beeldenlaan in samenwerking met Edward Otten Ontwerper & Kunstenaar en de bewegwijzering op Buitengoed de Herfte in samenwerking met Binthout.

Om deze projecten te initiëren en te realiseren is geld nodig. Door het kopen van een entreebewijs voor het nieuwjaarsconcert geven bezoekers deze belangrijke doelgroep voor Zwolle een kans om maatschappelijk van betekenis te zijn.

Het concert van dit jaar is voor jong en oud. Enkele van de artiesten die hun opwachting maken, zijn: Bauke Bakker, Dirk Schreuders, Gert Jan van der Weerd, Bas Schouten, Esther Groenenberg, Bertolf Lentink, Jisk Lieftink, Cindy Oudshoorn en Katell Chevallier.

Bestel tickets op www.zwolsetheaters.nl.