Afbeelding

Geslaagd FIFA-toernooi krijgt vervolg op Sportpark Marslanden

Sport

ZWOLLE - Op vrijdag 26 januari vond het eerste Zwols FIFA Kampioenschap 2018 plaats, bij SV Zwolle. Vanuit Stichting Sportpark Marslanden en de subsidie ‘Sport in de Wijk’ voor jeugd en jongeren van ZonMw (Sportimpuls) is deze eerste versie georganiseerd. Het was een geslaagde avond met 24 officiële deelnemende jongeren tussen de elf en zestien jaar.

De deelnemers hebben een toernooivorm gespeeld met het voetbalspel FIFA 2018 op Playstation consoles, in samenwerking met Dutch Game Masters. Deze organisatie werkt nauw samen met verschillende Betaald Voetbal Organisaties en de KNVB. Daarnaast werd er buiten gestreden om de FIFA Skills, met actieve en fysieke voetbaloefeningen. Voor beide onderdelen zijn er winnaars naar voren gekomen. Deze twee koppels zijn door naar de landelijke finaledag. Wanneer zij deze finaleronde winnen, mogen zij bij een wedstrijd van het Nederlands elftal als bezoekers mee en het veld op, waar ze gehuldigd gaan worden.

Er is met veel enthousiasme en fanatisme gestreden afgelopen vrijdag 26 januari. Tijdens de avond werd al de vraag gesteld of het Zwols FIFA Kampioenschap in de zomer of op een ander tijdstip terug gaat keren. De Stichting Sportpark Marslanden is zeker voornemens om hier een jaarlijks terugkerend evenement van te maken.

Afbeelding